Ексклюзиви
понеділок, 06 вересня 2010 08:55

Режисер "Аватару" задумав ще один 3D-фільм

Режисер "Аватару" задумав ще один 3D-фільм

Режисер Джеймс Кемерон планує зняти побут індійців амазонського племені ксікрін-каяпо за допомогою технологій 3D-зйомки, які він використовував для картини "Аватар".

Кемерон раніше вже двічі відвідував лідерів племені та підтримував їх в прагненні припинити будівництво дамби на притоці Амазонки, яке, як передбачається, призведе до затоплення земель бразильських індійців. Рішення про будівництво дамби не дивлячись на протести екологів в кінці серпня прийняв президент Бразилії Луіс Інасіо Лула да Сілва. Уряд стверджує, що затоплення не торкнеться земель корінних народів.

Під час цих поїздок Кемерон встиг зняти короткий фільм про корінних жителів Бразилії, проте він був знятий в звичайному форматі, а не в 3D. Фільм увійде до числа додаткових матеріалів до розширеного DVD-видання "Аватару", яке вийде в кінці 2010 року. Коли планується випустити 3D-фільм про життя індійців ксікрін-каяпо і на яких носіях, не повідомляється.

Кемерон зазначив, що його картина "Аватар" стосується тих же питань, які турбують індійців ксікрін-каяпо. Фантастичний фільм розповідає про інопланетну расу на"ві, що живе на планеті Пандора, і про їхній конфлікт із землянами, які прийшли на Пандору заради видобутку мінералів. Раніше Кемерон говорив, що збирається знімати в Амазонії окремі сцени для продовження "Аватару", проте він зазначав, що мова не йтиме про великомасштабні зйомки, оскільки цей процес може нашкодити екосистемі амазонської сельви.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Аватару" задумав ще один 3D-фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі