понеділок, 16 серпня 2010 09:54

Режисер "Аватару" опустився до "рівня" Путіна (ФОТО)

 

Американський режисер Джеймс Кемерон на батискафі "Мир-1" почав занурення на Байкалі.

Про це повідомила в понеділок агентству "Інтерфакс" представник Фонду сприяння збереженню озера Байкал Інна Крилова.

"Занурення проходить на півдні Байкалу в районі мису Толстий. Апарат, на якому знаходиться Джеймс Кемерон, пілотує Анатолій Сагалевич. Занурення триватиме 3-4 години. В даний час "Мир-1" досяг глибини 1368 метрів. Метою досліджень є берегова лінія Байкалу", - сказала Крилова.

Раніше повідомлялося, що в поїздці Кемерона супроводжують його дружина С'юзен, відомий австралійський дослідник, учасник глибоководної експедиції "Арктика 2007" Майкл Макдауелл і письменниця, автор книги "Аватар. Ілюстрований путівник по Пандорі" Марія Вільхельм. Під час зйомок фільму "Титанік" режисер неодноразово занурювався на апаратах "Мир" в Атлантичний океан на глибину понад 4 000 м.

Кемерон прибув на Байкал на запрошення свого друга, голови Технічної ради Фонду сприяння збереженню озера Байкал (ФСЗОБ) Анатолія Сагалевича.

Як пише Ukrhome з посиланням на співбесідника у Фонді, Джеймс Кемерон настійно просив не перетворювати його візит на шоу.

"Він приїхав зі своєю особистою охороною з Сан-Франциско. Ще він побажав, щоб в Іркутську і в Листв'янці його супроводжували співробітники ФСБ. Звичайно, прохання знаменитості ми обов'язково виконаємо, тому хай фани навіть не намагаються чергувати біля готелю, де зупинився режисер", - розповіли у Фонді збереження озера.

Кемерон також відзначить на Байкалі свій 56-й день народження.

Під час першого і другого етапів експедиції "Миру" на Байкалі" в 2008-2009 роках було здійснено 120 занурень. Цього року заплановано більше 60 занурень в середній і південній частинах озера.

Як відомо, минулого року на дно Байкалу у цьому ж апараті занурювався прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Аватару" опустився до "рівня" Путіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі