понеділок, 04 березня 2013 15:09

Спілберг зробить серіал про життя Наполеона

Спілберг зробить серіал про життя Наполеона

Стівен Спілберг, творець історичних фільмів "Список Шиндлера" і "Лінкольн", оголосив про початок роботи над міні-серіалом про Наполеона Бонапарта.

Стрічка про французького імператора буде зніматися за сценарієм Стенлі Кубрика, написаному в 60-і роки. В інтерв'ю французькому телеканалу Canal+ Спілберг пояснив, що зараз зайнятий переробкою сценарію, який створено для повнометражного фільму.

Стенлі Кубрик працював над цим проектом з початку 60-х. Збереглася чернетка його листа продюсерам, в якому він висловлює впевненість, що "Наполеон" стане "кращим фільмом на світі". На головні ролі планувалося запросити Оскара Вернера та Одрі Хепберн, однак зйомки так і не розпочалися через фінансові та технічні складнощі.

Стівен Спілберг не вперше звертається до спадщини Стенлі Кубрика. У 2001 році він, на прохання вдови режисера Крістіани Кубрик, закінчив роботу над науково-фантастичним фільмом "Штучний розум". Сам Кубрик не встиг зняти цю картину, оскільки не був задоволений рівнем розвитку комп'ютерної графіки.

Зараз ви читаєте новину «Спілберг зробить серіал про життя Наполеона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі