середа, 16 червня 2021 16:45

"Сміливі можуть копати глибше" - репер Frazé-Frazénko видав новий альбом
4

Фото: надав Олександр Фразе-Фразенко

Україно-американський кінорежисер і музичний продюсер Frazé-Frazénko видав уже другий реп-альбом цього року. Тепер - з нагоди дня народження - "Birthday Party".

Це його п'ятий реп-альбом. У записі взяли участь українські музиканти Morphom і Макс Пташник, музиканти з Казахстану Jazz Abishev і Mergen, українсько-німецька співачка Ganna, а також два фіти з підписниками, які Олександр розіграв в Instagram @frazefrazenko.

"Що це? Tyler the Creator? Da Baby? 21 Savage? Post Malone? Це все воно разом і шось загалом інше водночас", - каже співак про свою музику.

У цьому лонгплеї Олександр доводить, що намагається розширювати межі й можливості мейнстрімних жанрів репу зсередини. Його досвід академічної, експериментальної музики, а також джазу й року відчутний тут у симбіозі із сучасним звуком. Не так на поверхні, як методологічно, у підходах до побудови музичних композицій, доборі інструментів.

Починаючи працювати з гіп-гопом, Frazé-Frazénko ділився власною формулою: "Якщо хочеш, щоб тебе розуміли нові люди, мусиш запропонувати 70 відсотків уже відомого їм. А в решту 30 відсотків компактно запакувати те нове, яке й хочеш привнести".

"Як музика, так і тексти, звучать, на перший погляд, цілком зрозумілими, знайомими тим, хто звик слухати сучасний американський та орієнтований на нього реп. Але за цими доступними конструкціями лежать інші шари, на підкорення яких можуть піти сміливіші слухачі. Або не піти. У будь-якому випадку це і є фішка постмодерної багатошаровості", - розповідає Олександр Фразе-Фразенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колядку "Свята ніч" заспівали у стилі хіп-хоп

Вихід альбому супроводжують ще три альбоми-збірники, раніше не публіковані на стрімінґах: його вибрані рок-пісні (2015-2017 роки), рок-кавери, з-поміж яких Nirvana, Metallica, The Beatles і навіть The Doors українською (2018-й), адже 2013 року Олександр уперше в Україні переклав і видав книжку віршів лідера The Doors Джима Моррісона українською, яка розпродалася за один день. А також твори для симфонічного оркестру (2018-й).

На початку весни Frazé-Frazénko видав "Найкращий альбом року".

Зараз ви читаєте новину «"Сміливі можуть копати глибше" - репер Frazé-Frazénko видав новий альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі