понеділок, 15 квітня 2013 15:21

"Смак сьогодні - це велика гідність" - в оновленій галереї "Триптих" показали графіку і скульптуру
19

Фото: Фото: Ольга Каменєва

12-го квітня у столичній галереї "Триптих" відкрили виставку "Наші". У її рамках показали графічні малюнки Миколи Муравського та скульптури Олексія Владимирова.

"Сім років тому приходить до нас художник Анатолій Криволап і каже: "Юра, ти сьогодні йдеш у музей російського мистецтва?", - "А хто там?", - питаю, - "Наші". Це були саме Муравський і Владимиров. Отримати таке визнання "Наші" - велике досягнення", - розповідає засновник галереї Юрій Комельков.

Посеред зали стоять скульптури жінок з округлими стегнами. Вони зроблені з вапняку і мармуру. На стінах галереї висять з два десятки малюнків з оголеними жінками, квітами, дитячими портретами.

"Художник стає художником тоді, коли майстерність стає його диханням, - каже мистецтвознавець Олеся Авраменко. - Микола малює так, як забули малювати наші художники. Такий малюнок нерентабельний. Особливо, коли вимагає місяці роботи".

Микола Муравський, крім графічних робіт, відомий своїми портретами. Малює російських імператорів, колег, себе.

"Дуже люблю Врубеля, - каже Микола Антонович. Спеціально на відкриття приїхав з Ялти. - Для багатьох художників Врубель є носієм мистецтва, яке є на межі з містичним, яке не до кінця можна пояснити. Також надихає італійське мистецтво. Особливо період маньєризму. Маньєризм найбільш чуттєва течія. Улюбленим німецьким художником є Дюрер. Заради нього їздив у Німеччину, щоб подивитися його твори. У них швидше знаходжу не натхнення, а розуміння, що іншого нічого не буде".

У зв'язку з реконструкцією Андріївського узвозу галерея була зачинена більше року. Вона є однією з найстарших в Україні. Діє 24-й рік. Після оновлення "Триптих" обіцяє провадити більш жваве мистецьке життя.

"Щоб оцінити ці роботи, треба мати смак. А смак сьогодні - це велика гідність, - каже музикант Олег Скрипка. - З галереєю "Триптих" маємо глобальний проект - об'єднати Андріївський узвіз фестивалем "Монмартр на Андріївському узвозі". На День Києва тут два дні куштуватимемо французьку музику і мистецтво. Виступлять об'єднані французькі і українські колективи, які імпровізуватимуть на французьку тему".

Виставку "Наші" можна побачити до 2-го травня.

Зараз ви читаєте новину «"Смак сьогодні - це велика гідність" - в оновленій галереї "Триптих" показали графіку і скульптуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі