середа, 25 жовтня 2017 17:15

Сергій Полунін розказав про першу реакцію на біографічний фільм "Танцівник"
6

Фото: Сергій Старостенко

Зірка світового балету 27-річний Сергій Полунін презентував у Києві біографічний фільм "Танцівник". У картині британського режисера Стівена Кантора покажуть творчий шлях Сергія від раннього дитинства в Херсоні до тепер.

Автор: Сергій Старостенко
 

У віці 13 років Сергія зарахували до Королівської школи балету в Лондоні. Після її закінчення Полунін став наймолодшим прем'єром в історії Британського Королівського балету.Через кілька років артист шокував публіку заявою про те, що залишає Велику Британію і класичний балет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Лондоні нашу тяжку працю цінують, незалежно від національності" - балерина Яна Саленко

У фільмі Сергій розмірковуватиме про свої стосунки з родиною. Щоби хлопець зміг танцювати - батько поїхав на заробітки до Португалії, бабуся - до Греції. Подружжя батьків Сергія розпалося. Окрему увагу приділяють взаєминам з матір'ю, яка колись вирішила його долю на подальші 20 років, відавши хлопця на балет.

"Не брав жодної участі у монтажі фільму, - каже Сергій. - Хотів, щоби у режисера було своє бачення. Батьки збирали відео, фото. Я намагався жити своїм життям. Навіть не хотів дивитись матеріал. І фільм важко було дивитись. Я не переглядав, а заново проживав ці моменти. Нагадав мені про важливі речі. Зрозумів, наскільки цінна дружба, що батьки зробили для того, щоби я танцював. Це нагадування, яке мені підказало, куди мушу повернутись — і де чинив правильно, а де — ні".

Автор: Сергій Старостенко
 

У одній зі сцен фільму Сергій розмірковує над тим, що просто хоче бути щасливою людиною.

"Зараз щастя знаходжу в роботі, - каже артист. - У здійсненні мрій. Вчусь новому, подорожую. І просто насолоджуюсь кожним моментом життя. Щастя не залежить від чогось або від когось — це внутрішній стан".

У прокат "Танцівник" виходить 26 жовтня.

"Танцівник" отримав премію Британського незалежного кіно як "Кращий британський документальний фільм".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Полунін розказав про першу реакцію на біографічний фільм "Танцівник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі