четвер, 12 жовтня 2017 17:00

"У Лондоні нашу тяжку працю цінують, незалежно від національності" - балерина Яна Саленко

Автор: Прес-служба
 

Прима-балерина Берлінського державного балету Яна Саленко дала ексклюзивне інтерв'ю журналу Elle про свої перші кроки в кар'єрі, кохання з першого погляду і життя балетних зірок.

Під час зйомок балерина приміряла дизайнерські сукні і туфлі на шпильках.

"Я мрію побити рекорд Рудольфа Нурієва, а він танцював більше 200 вистав на рік. Мене заводить сама ідея зробити щось неможливе. Наприклад, уже через два місяці після пологів я вийшла на сцену. Хотіла довести, що можна блискавично повернутися в форму", - говорить балерина.

Яна Саленко почала кар'єру в Національній опері України. 12 років вона танцювала в трупі Берлінського державного балету, в театрі Ковент-Гарден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка Ковент-Гарден Яна Саленко розповіла про власні балетні травми

Зараз Саленко виховує сина Марлея разом зі своїм чоловіком, прем'єром Берлінського державного балету Маріаном Уолтером. Вони познайомилися в 2004 році на конкурсі у Відні.

Автор: Прес-служба
 

"Ми обидва завоювали золото: перед виходом на сцену я привітала Маріана з перемогою, ми обнялися по-дружньому. У цей момент щось сталося, ми буквально не могли відірватися один від одного, нас притягнуло, як магнітом, - згадує балерина. - Мій чоловік - чудовий тато. Ми допомагаємо один одному в усьому".

Балерина також поділилася своїми думками про роботу за кордоном.

"Суть берлінської школи - в інтернаціональності. Тут багато танцівників з різних країн, кожен привносить щось своє. У Лондоні роблять все можливе, щоб артисти відчували себе щасливими: і в плані комфорту, і творчого розвитку. Приємно усвідомлювати, що нашу тяжку працю дійсно цінують, незалежно від національності", - коментує Яна Саленко.

Прима-балерина приїде до Києва 21 жовтня, щоб виступити в Палаці "Україна".

У цей вечір на запрошення Яни в Україні також вперше виступлять зірки міжнародного масштабу з Парижа, Лондона, Мілана, Берліна, Відня, Мюнхена. Разом зі своїм колегою, танцівником і хореографом Аршаком Галумяном, Саленко представить світову прем'єру - фрагменти з нового балету "Марлен Дітріх".

Зараз ви читаєте новину «"У Лондоні нашу тяжку працю цінують, незалежно від національності" - балерина Яна Саленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі