середа, 17 квітня 2013 14:03

"Шалені ноги і спокійний верх" - українці стали чемпіонами світу з ірландських танців
12

Фото: Фото: Євген Чернець

Український степ-балет "Narnia" став чемпіоном Європи та світу з ірландських танців.

Золоті нагороди вони отримали за виконання традиційного танцю Кейлі. Також перемогу на Чемпіонаті Світу завоювала учасниця колективу Наталія Дискант в соло виконанні.

Цього року чемпіонат Європи та Чемпіонат Світу проходили в Дюссельдорфі. У змаганнях брали участь 24 країни.

Келлі - це народний традиційний ірландський танець. Його виконання має бути по чітко злагодженій схемі. Журі оцінюють правильність виконання рухів та синхронність команди. Українці виконали його в колективі з восьми чоловік.

"В принципі, в ірландських танців багато важких моментів, - розповідає про техніку виконання народних танців Євген Чернець, учаскник степ-балету "Narnia". - Ноги повинні бути навхрест. Одне коліно закриває інше коліно. Руки "по швах". Сама подача ірландського танцю важка. Адже вони дуже відрізняються від наших традиційних, українських танців. У нас - коліна навиворіт. У нас - душа нарозхрист. Руки відкриті. Все має бути на ширині плечей. А у них - шалені ноги і спокійний верх. Ноги мають бути навхрест. Одна нога повернута "на три години", а інша - "на дев'ять годин вечора". Цю техніку варто прививати з дитинства".

Балет Narnia став першим українським колективом, який включив в свій репертуар ірландські танці. У 2009 році колектив перший раз взяв участь у міжнародних змаганнях Асоціації з ірландських танців WIDA.

Минулого року вони також перемогли на конкурсі. Чемпіонство в категорії "Шоу-номер" принесла колективу казка "Вовк і семеро козенят" в ірландській танцювальної інтерпретації. Також керівник балету Віктор Бідний, беручи участь у світовому чемпіонаті, як соло виконавець, зайняв перше місце і став титулованим чемпіоном Світу.

Зараз ви читаєте новину «"Шалені ноги і спокійний верх" - українці стали чемпіонами світу з ірландських танців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі