середа, 03 березня 2021 19:05

Режисер "Піратів Карибського моря" співпрацюватиме з автором "Гри престолів"

Режисер "Піратів Карибського моря" співпрацюватиме з автором "Гри престолів"
Режисер перших трьох частин "Піратів Карибського моря" Гор Вербінські екранізує новелу "Піщані королі" Джорджа Мартіна. Розповідає про багатія, який купив тераріум ящірок. Від нудьги спостерігає за ними. Згодом намагатимуться захопити його будинок, за сюжетом. Фото: Collider

Режисер перших трьох частин "Піратів Карибського моря" Гор Вербінські екранізує новелу "Піщані королі". Належить автору "Гри престолів" Джорджу Мартіну.

Мільярдер Саймон Кресс колекціонує небезпечних екзотичних тварин. Одного разу він завітав таємничий заклад під назвою Wo & Shade, де купує тераріум з чотирма колоніями істот, які називаються сандкінгами. Коли виростають, виявляється, що воюють один з одним. Відбирають один в одного їжу, щоб противник помер з голоду. Саймон від нудьги спостерігає за цим та робить ставки. Колоніям стає затісно у тераріумі, планують захопити будинок господаря, за сюжетом.

Вперше новелу опублікували у науково-фантастичному журналі Omni за серпень 1979 року. Отримала премію "Локус". Єдиний твір Джорджа Мартіна, який отримав премію "Г'юґо". Присуджується за фентезі англійською. Дія повісті відбувається у вигаданому всесвіті "Тисячі світів", що і кілька інших творів Мартіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білій письменниці заборонили перекладати темношкіру

Сценарій напише Денніс Келлі, який створив британський серіал з чорним гумором "Утопія".

1995-го новелу намагалися адаптувати до формату серіалу на телебаченні. Згодом переріс в перший епізод іншого шоу "Зовнішні межі". 1987-го DC зробили з "Піщаних королів" комікс.

За творами Джорджа Мартіна знімають 2 спінофи серіалу "Гра престолів". Сам Мартін продовжує роботу над романом "Вітри зими" цього циклу. Стане виконавчим продюсером серіалу "Знаки дороги" за однойменним фентезі-романом Роджера Желязни.

Зараз ви читаєте новину «Режисер "Піратів Карибського моря" співпрацюватиме з автором "Гри престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі