субота, 05 серпня 2017 21:46

Рекордна кількість українських фільмів вийшла в прокат
6

За сім місяців 2017-го у прокат вийшло 15 фільмів українського виробництва. До кінця року відбудуться прем'єри ще більш ніж 20.
У 2010 році, за даними Держкіно, у кінотеатрах не йшло жодного українського фільму. А у 2016- у прокаті було вже 30 вітчизняних стрічок.
Уже вийшли в прокат:
19 січня – "Воїни духу" Тетяна Кулаковськрої і Анни Мартиненко документалка про останні 5 днів оборони Донецького аеропорту;
26 січня – "Правило бою" Олексія Шапарева – драма про бокс і бої без правил. одного з боксерів зіграв лідер гурту O.Torvald Євген Галич
2 лютого – "Рідні" Віталія Манського - Документалка про те, як події останніх років – анексія Криму та війна на Донбасі - вплинули на взаємини в українських родинах. Режисер фільмував своїх родичів зі Львова, Одеси, Криму, Донеччини.

Автор: http://www.dw.com
  Фото рідних Віталія Манського
Фото рідних Віталія Манського


2 березня – "Інфоголік" Валентина Шпакова і Владислава Климчука – комедія про чоловіка, який постійно дивиться новини. Ситуація складається так, що від їх правдивості може залежатиме доля героя.
11 березня – Insiders project – документалка про закинені і часто небезпечні місця в Україні. Подорож по індустріальним і архітектурним об'єктам.
16 березня – п'ята збірка українських короткометражних фільмів "Українська Нова Хвиля. 20/16+".
13 квітня – "Jamala.ua" Ганни Акулевич – документалка про приватне життя української співачки Джамали.
20 квітня – "Dustards" Станіслава Гуренка – документальний про мотоподорож Західною Україною.
20 квітня – "Справа "Рифи"" Олени Мошинської – документальний про арешт та звільнення у 1945 р. Глави Української Греко-католицької церкви Йосипа Сліпого.
5 травня – "Американська мрія" Володимира Мули – документалка про українців у США. Режисер об'їздив 11 американських штатів.
17 травня – Альманах "ОМКФ: Найкраще коротко" ("Віддалік" Катерини Горностай, "Чоловіча робота" Марини Степанської, "У Манчестері йшов дощ" Валерії Кальченко та Антоніо Лукіча, "Цвях" Філіпа Сотниченка)
18 травня – "Чужа молитва" Ахтема Сеітаблаєва – драма. Історія кримської татарки Сяїде Аріфової, яка двічі врятувала 88 єврейських дітей. Спочатку від нацистів – видала їх за кримських татар. А у 1944 – від депортації – довівши, що вони євреї.

Автор: youtube.com
  "Чужа молитва" Ахтема Сеїтаблаєва
"Чужа молитва" Ахтема Сеїтаблаєва


1 червня. "Час хризантем" Дмитра Мойсеєва – історія потамування болю від втрати близької людини. Головна героїня вирушає до нових місць, щоб заспокоїтись. Переглядає сенс свого життя.
1 червня – "Мислителі" Вінсента Меттеля – науково-фантастичний триллер. Викладач математики потрапляє до лав "Мислителів". Учасники групи багато віків регулюють перебіг світових подій і борються з ідеями, шкідливими для цивілізації. В головній ролі – Олексій Горбунов.
16 червня – "Свій голос" Сергія Маслобойщикова – історія дитячого хору "Щедрик". Концерти "Щедрика" відбуваються по всій Європі. Хор отримав 6 міжнародних нагород. У Римі на Міжнародному конкурсі духовної музики "Musica Sacra a Roma" переміг у двох номінаціях та отримав Золотий Диплом найвищого ступеню

Фільми, що мають вийти до кінця року:
24 серпня – "Червоний" Зази Буадзе – екранізація історичного роману Андрія Кокотюхи. Про воїні УПА у сталінському ГУЛАГу.

Автор: https://zaxid.net
  "Червоний" Зази Буадзе
"Червоний" Зази Буадзе


31 серпня – "DZIDZIO "КОНТРАБАС"" Олега Борщевського – комедія про українських хлопців-контрабандистів, які, щоб обійти закон, вдаються до різноманітних вигадок.
31 серпня – "Рівень чорного" Валентина Васяновича – драма, історія весільного фотографа, у житті якого настає "чорна смуга".

Автор: ukrinform.ua
  "Рівень чорного" Валентина Васяновича
"Рівень чорного" Валентина Васяновича


14 вересня – "Ізі" Андреа Маньяні – українсько-італійська комедія. 40-річного італійця доля заводить у карпатське село. Фільм відібрали на цьогорічний Міжнарожний фестиваль у Локарно.
28 вересня – "Припутні" Аркадія Непиталюка – драма про долю трьох жінок в українській родині. Події – в закиненому селі Припутні. Одна доба змінює життя героїнь.
5 жовтня – "Іній" Шарунаса Бартаса – литовський режисер покаже війну в Україні. За сюжетом, двоє волонтерів з Литви везуть допомогу українським військовим у зону АТО. Бачать наслідки війни – полишені оселі, людей похилого віку й дітей. Переосмислюють значення подій на Донбасі.
12 жовтня – "Сторожова застава" Юрія Ковальова – перший українский фентезійний фільм. За книжкою Володимира Рутківського.

Автор: http://zastava.novy.tv
  "Сторожова застава"
"Сторожова застава"


26 жовтня – "Мир вашому дому" Володимира Лерта – тригикомічна історія про те, як батько в українському селі початку 1900-х намагається вдало видати заміж дочок. Але доньки мають інший план.
9 листопада – "Стрімголов" Марини Степанської – історія молодих людей на фоні подій 2014 р. в Україні.
16 листопада – "Межа" Петера Бебьяка – фільм про контрабандистів на словацько-українському кордоні.
Осінь – "Одеський підкидьок" Георгія Делієва – комедія. Еранізація п'єси Георгія Голубенка. Історія про кохання, яке долає будь-які перепони.
Осінь – "П'ята терапія" Аліси Павловської – фільм про пошуки і переосмислення себе українського поета Стаса Домбровського. Кримінал і наркотики, страшний діагноз – початок нового життя.
Осінь – "Головна роль" Сергій Буковський – документалка, історія життя матері режисера кіноакторки Ніни Антонової.
Осінь – "DIXIE LAND" Роман Бондарчук – історія дорослішання учасників дитячого оркестру Dixieland.
Осінь – "Війна химер" Анастасія і Марія Старожицкі – документалка. "Ілловайський котел", після якого кардинально змінилось життя тих, хто вижив. Стрічка – переосмислення власного досвіду Анастасії Сторожицької.
6 грудня – "Кіборги" Ахтема Сейтаблаєва – фільм про захист Донецького аеропорту навесні 2014-го.

Автор: http://liferead.media
  "Кіборги" Ахтема Сеїтаблаєва
"Кіборги" Ахтема Сеїтаблаєва


Грудень – "Легенда Карпат" Сергія Скобуна – історія ватажка карпатських опришків 18 ст. – Олекси Довбуша.
"Трое" Івана Кравчишина – фільм про громадянську війну початку 20 ст. Троє друзів – належать до ворожих таборів.
"Ржака" Дмитра Томашпольського – комедійна стрічка. Про те, як інфантильного режисера арт-хаусних фільмів зловмисники примушують зняти комедію.
"Лагідна" Сергія Лозниці – екранізація оповідання Федора Достоєвського. Події відбуваються в наш час. Жінка отримує посилку, яку колись надіслала несправедливо засудженому чоловіку. Їде до нього, щоб дізнатись причину повернення.
"Окупація" американського режисера Марка Хеммонда – історія повстання проти Радянської влади у Холодному Яру 1920 р.
"Лиса гора" Романа Перфільєва – триллер. Молода пари заблукала на київській "Лисій горі". Події розвиваються в містичному ключі..
"Перша сотня" Ярослав Пілунський, Юрій Грузінов і Юлія Шашкова - історія воїнів першого призиву до АТО у 2014 р.
"Брама" Володимира Тихого – екранізація п'єси українця Павла Ар'є "На початку наприкінці часів". Історія сім'ї, що повертається до Чорнобильської зони після евакуації.



У 2018 році очікують:
"13 автобус" Олександра Безручка – містично-філософський детектив. За сюжетом, з автобусних зупинок у Львові зникають люди. Перед тим на місці ймовірного злочину бачать жінку у вбранні минулої епохи і з пакуночком печива. Кожен, хто її помічає – неодмінно заводить розмову.
"Позивний Бандерас" Зази Буадзе – воєнний детектив про розвідника Антона Саєнко, який повертається до рідного села на Донбасі, щоби знайти і знешкодити російського диверсанта.
"Він і Вона" Володимир Зеленський – комедія про стосунки подружньої пари на порозі розлучення. Зіграють Володимир Зеленський і співачка Настя Каменських.
"Поліна" Оліаса Барко
"Урсус" Отара Шаматава
"Шлях мерця" Георгія Фоміна
"Коли падають дерева" Марисі Нікітюк
"Люксембург" Мирослава Слабошпицького
"Бобот" Максима Ксьонди
"Король Данило" Тараса Химича
"Егрегор" Любомира Левицького
"Екс" Сергія Лисенка
"Тарас. Повернення" Олександра Денисенка
"Герой нашого часу" Антоніна Ноябрьова
"Фокстер и Макс" Анатолія Матешка
"Небо" Олексія Пантелеєва
"Черкаси" Тимура Ященка
"Крути 1918. Захист" Олексія Шапарєва
"Ворошиловград" Ярослава Лодигіна – екранізація роману Сергія Жадана.
"Замах на Петлюру" Валерія Шалиги
"Стасіс" Мантаса Кведаравічюса

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Франції, Голодомор і Чорнобиль — що зніматимуть в Україні найближчим часом

Не повідомили про дати виходу в прокат стрічок "Казка старого мельника" Олександра Ітигілова, анимації "Клара" та мюзиклу "Давай танцюй!". Прем єра мала бути у 2017 р.

Зараз ви читаєте новину «Рекордна кількість українських фільмів вийшла в прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі