вівторок, 12 травня 2015 19:14

Рада не дозволила вилучати в громадян легальну зброю

Рада не дозволила вилучати в громадян легальну зброю

Верховна Рада України у другому читанні ухвалила "Закон про правовий режим воєнного стану". Одним із його пунктів, до якого була прикута увага громадськості - чи дозволить закон вилучати зброю в випадку оголошення воєнного стану. Виходячи з тексту закону, цього таки не передбачено, - інформує Gazeta.ua.

Норма про вилучення зброї, яка була прописана в первинному варіанті закону, і проти якої протестувала Українська асоціація власників зброї, вилучена. Вже в другому читанні її в тексті законопроекту не було.

Як ми повідомляли, раніше УАВЗ виступила з публічним зверненням, аби з тексту законопроекту, поданого від імені Президента Порошенка, прибрали пункт, який дозволяв вилучати зброю у громадян під час воєнного стану.

До речі, Черкаська міська рада підтримала розроблений за ініціативи УАВЗ проект закону "Про цивільну зброю та боєприпаси". Він дозволяє придбання та приховане носіння короткоствольної вогнепальної зброї, тобто пістолетів. За внутрішньою інформацією сайту Gazeta.ua, висловити свою підтримку згаданому законові готуються ще кілька рад на місцях.

За словами Голови наглядової ради УАВЗ Георгія Учайкіна,  Україна - єдина країна в Європі, де обіг зброї не регламентується ніяким законом.

Зараз ви читаєте новину «Рада не дозволила вилучати в громадян легальну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі