четвер, 17 травня 2018 17:21

Поп-музика стала сумнішою - вчені

  Британська співачка Адель. Фото: скріншот YouTube
Британська співачка Адель. Фото: скріншот YouTube

Дослідники Каліфорнійського університету проаналізували півмільйона популярних пісень, що вийшли у Великій Британії між 1985 та 2015 роками. Їх розділили на категорії за настроєм і з'ясували, що кількість музики за категорією "сум" значно збільшилась, а за такими категоріями, як "щастя" та "яскравість", зменшилась.

"Здається, публіка віддає перевагу веселішій пісні, хоча сумних композицій більше з кожним роком", - говорить Наталія Комарова, одна з авторів дослідження, пише Associated Press.

Вчені додають, що поп-музика останнім часом стала звучати танцювальніше і "тусовочно". На це вплинула електронна музика і те, що гітарні пісні відходять в минуле.

Найуспішнішими жанрами стали dance та поп, а ось рок стає менш популярним, починаючи з 2000-х. Популярність чоловічих пісень також зменшується, а відсоток успішних жіночих пісень зростає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіркоров, Крід і Лобода: яку музику слухають українці на YouTube

Американське видання Business Insider опублікувало рейтинг 50 найбільш продаваних музикантів усіх часів.

До нього увійшли: The Beatles, Гарт Брукс, Елвіс Преслі, Led Zeppelin, Eagles, Біллі Джоел, Майкл Джексон, Елтон Джон, Pink Floyd, AC/DC, Джордж Стрейт, Барбра Стрейзанд, The Rolling Stones, Aerosmith, Брюс Спрінгстін, Мадонна, Мерайя Кері, Metallica, Вітні Г'юстон, Van Halen, U2, Селін Діон, Fleetwood Mac, Ніл Даймонд, Journey, Кенні Джі, Шанайя Твейн, Кенні Роджерс, Alabama, Bob Seger & The Silver Bullet Band, Guns N 'Roses, Емінем, Алан Джексон, Карлос Сантана, Риба Макінтайр, Ерік Клептон, Chicago, Simon & Garfunkel, Род Стюарт, Foreigner, Тім Макгро, Backstreet Boys, Прінс, Тупак Шакур, Боб Ділан, Def Leppard, Queen, Брітні Спірс, Bon Jovi, Філ Коллінз.

Зараз ви читаєте новину «Поп-музика стала сумнішою - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі