четвер, 14 березня 2013 17:04

Почалися зйомки третього сезону британського серіалу "Шерлок"

Почалися зйомки третього сезону британського серіалу "Шерлок"
Кадр з телесеріалу. Фото: kinopoisk.ru

Британський телесеріал "Шерлок" компанії Hartswood Films, знятий для BBC Wales, скоро поповниться довгоочікуваним третім сезоном. Його зйомки починаються цього тижня.

Через зайнятість в інших проектах виконавців головних ролей Бенедикта Камбербетча і Мартіна Фрімана, серіал рік не подавав ознак життя.

Перший сезон вийшов в 2010 році, другий у 2012-му. Сюжет заснований на творах сера Артура Конан Дойля про детектива Шерлока Холмса, проте дія відбувається в наші дні. Авторами серіалу є Марк Гетісс і Стівен Моффат, які відомі роботою над телесеріалами "Доктор Хто" і "Джекілл".

Режисер шести серій двох сезонів Пол МакГіган в продовженні участі не братиме, оскільки зайнятий в інших проектах. Він займеться новою версією "Франкенштейна" з Деніелом Редкліффом. Його замінять Джеремі Лаврінг і Колм Маккарті, які поставлять по одному епізоду. Режисер для третього - скоріш за все, фінального - епізоду "Шерлока" поки не знайшли.

За словами Гетісса, написаний ним сценарій першого епізоду третього сезону буде "віддалено за мотивами" оповідання "Порожній будинок", а Ватсон, на відміну від першоджерела, відреагує на повернення Холмса куди більш емоційно. Сценарій двох інших епізодів напишуть Стівен Моффат і Стівен Томпсон.

Моффат готується реалізувати ідею роздільного проживання Холмса і Ватсона, одруження останнього і відразу кілька негативних персонажів з оригінальних творів, замість єдиного Моріарті, що був у попередніх сезонах. Моффат також додав, що Моріарті в майбутньому сезоні не з'явиться.

Перша серія третього сезону вийде на екрани взимку 2014 року.

У 2011 році "Шерлок" став володарем телевізійної премії BAFTA в категорії "Кращий драматичний серіал".

Зараз ви читаєте новину «Почалися зйомки третього сезону британського серіалу "Шерлок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі