пʼятниця, 29 березня 2019 11:17

"Перейшли червону лінію" - гурт Rammstein опублікували новий кліп

"Перейшли червону лінію" - гурт Rammstein опублікували новий кліп
"Deutschland" - перший кліп Rammstein з 2012 року. Вихід нового альбому гурту запланований на 17 травня. Фото: скріншот з youtube.

Німецький гурт Rammstein виклали у мережу новий кліп. Менш ніж за добу ролик зібрав понад 5 млн переглядів на Youtube.

36-секундний трейлер кліпу, який музиканти виклали напередодні, викликав різку критику уповноваженого федерального уряду з боротьби з антисемітизмом Фелікса Кляйна та екс-голови Центральної ради євреїв у Німеччині Шарлотти Кноблох. Вони зазначили, що музиканти "перейшли червону лінію" та "порушили межу дозволеного".

"Те, як Rammstein тут використовує страждання і загибель мільйонів людей в розважальних цілях, виглядає непристойно і огидно", - підкреслив Кляйн.

В інтерв'ю виданню газеті Bild він заявила про "позбавленя смаку в експлуатації свободи творчості", передає DW.

Учасники гурту постають у трейлері в смугастих робах в'язнів нацистських концтаборів, стоячи на ешафоті з петлями на шиї. В кінці ролика з'являється дата латиницею "XXVIII.III.MMXIX", і напис "Deutschland" ("Німеччина"). 28 березня 2019 - дата виходу кліпу, а "Deutschland" - назва пісні.

Повна версія кліпу триває 9 хв 22 с. У ролику на грудях учасників групи нанесені трикутники - червоний та рожевий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці зняли серіал про Чорнобиль

Рожевий трикутник нацисти змушували носити ув'язнених-гомосексуалів. Червоний - носили політв'язні. У кліпі учасники Rammstein постають і в багатьох інших образах, зокрема - римських легіонерів.

Відеоробота переповнена символізмом та флешбеками в історію країни. Глядачам мигцем показують то спалення єритиків у середньовіччі, то знищення заборонених книг нацистами. Німеччина зображається в інвалідному кріслі в образі ФРН / НДР. Такою, за задумом студії Specter Berlin, творців відео, вона стала після другої світової війни. Далі, Німеччина - вагітна жінка. Її живіт гладять "німці майбутнього".

Такий образ апелює до демографічної кризи в НІмеччині. При найвищому рівні життя у Європі, німці перестали народжувати. Показник народжуваності 8,2 на 1000 осіб. В світовому рейтингу за кількістю народжуваності країна посідає 195 позицію.

Також у кліпі з'являється серп і молот, як символ гніту Німеччини Радянським Союзом.

"Deutschland" - перший кліп Rammstein з 2012 року. Вихід нового альбому гурту запланований на 17 травня. Він стане першим за 10 років.

Гурт DakhaBrakha виклав в інтернет кліп на пісню "Пливе човен". Це саундтрек до фільму "Вулкан", який вийде в прокат 4 квітня.

Зараз ви читаєте новину «"Перейшли червону лінію" - гурт Rammstein опублікували новий кліп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі