четвер, 28 березня 2019 12:26

DakhaBrakha показали кліп на пісню "Пливе човен" - саундрек до фільму Бондарчука

DakhaBrakha показали кліп на пісню "Пливе човен" - саундрек до фільму Бондарчука
DakhaBrakha створили саундрек до фільму "Вулкан". Стрічка вийде в прокат 4 квітня. Фото: Facebook/DakhaBrakha

Гурт DakhaBrakha виклав в інтернет кліп на пісню "Пливе човен". Це саундтрек до фільму "Вулкан", який вийде в прокат 4 квітня.

"Останнiм часом до нас приходить дуже багато пропозицiй, пов'язаних з кiно, - пишуть музиканти на своїй сторінці у Facebook. - Знятися в епiзодi, написати саундтрек, або просто надати можливiсть використати фрагменти нашої музики. Але з купи запитів було одне цiкаве та нестандартне - озвучити трейлер нового фiльму Романа Бондарчука - Volcano/ Вулкан. Ми давно є прихильниками документальних стрiчок Романа, i звичайно, iдея зробити щось разом виглядала дуже привабливою. Наше завдання було переосмислити українську народну пісню "Пливе човен", яка звучить у фiльмi. Коли композицiя була готова - ми з режисером Романом Бондарчуком та оператором Вадимом Ільковим встигли навiть зняти невеличке вiдео. Пiсня, кадри з "Вулкану" - наша спроба поштовху атмосфери зниклих свiтiв та пошуків давно загубленого щастя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новому кліпі "ДахаБраха" пірнали в море у шапках

Фільм "Вулкан" створили за підтримки Держагентства України з питань кіно. Головний герой Лукас переживає кризу середнього віку, за сюжетом. Він працює перекладачем у київському офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон із Кримом. Після декількох дивних збігів обставин, залишається сам у маленькому містечку на півдні України. Не знаючи куди йти, він опиняється в хаті місцевого дивака на ім'я Вова. Слідуючи за Вовою, Лукас повільно занурюється у життя української провінції, який виходить за рамки його уяви, де речі виглядають повністю відірваними від усякої логіки чи структури.

"В цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя в найпростіших, часто ілюзорних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас отримує шанс почати життя спочатку", - говорять автори фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кінчається Родіна градами" - гурт "Пирятин" опублікував кліп із разючими кадрами Донбасу

Стрічка починалася як документальний проект - зі спостереження за Вовою, жителем містечка Берислав біля Каховського водосховища. В радянський час він був директором рибколгоспу. З настанням нових часів почав знову шукати своє місце в житті та винаходити безумні бізнес-проекти - конкурс стриптизу на березі водосховища, ідея викопувати кості німецьких солдат з-під землі й продавати їх родичам у Німеччину. Вови не стало за півроку до початку зйомок. У фільмі знімаються переважно типажі, жителі Херсонської області. Майже усі історії, ситуації, діалоги списані з реальності під час тривалих документальних спостережень.

Український етно-гурт DakhaBrakha заснували 2004-го. Складається з чотирьох вокалістів, кожен з яких грає на інструментах: Ніна Гаренецька — віолончель, басовий барабан, Ірина Коваленко — джембе, барабан, жалійка, флейта, бугай, акордеон, фортепіано, укулеле, Олена Цибульська — барабан, Марко Галаневич — дарбука, табла, діджеріду, губна гармоніка, акордеон, кахон. Створили саундреки до українських фільмів "Земля", "Дике поле", мюзиклу "Гуцулка Ксеня", мультфільму "Мавка. Лісова пісня", канадської стрічки "Гіркі жнива" й американського серіалу "Фарго".

Нині гастролюють у США. На 6 грудня 2019-го запланований концерт у київському Палаці Спорту.

Зараз ви читаєте новину «DakhaBrakha показали кліп на пісню "Пливе човен" - саундрек до фільму Бондарчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі