четвер, 16 березня 2017 12:33

Український мультфільм став популярним на найбільшому анімаційному форумі Європи

Український мультфільм став популярним на найбільшому анімаційному форумі Європи
ukrainian.voanews.com

На найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie українські продюсери отримали багато схвальних відгуків та пропозицій співпраці від професіоналів з Європи. На форумі Україна була представлена вперше із презентацією мультфільму "Мавка. Лісова пісня".

Про це повідомляє Animation Magazine, який вніс проект до списку найважливіших новин поряд із Disney.

Головна героїня мультфільму Мавка прикрасила березневу обкладинку цього видання.

Мультфільм привернув увагу потенційних європейських ко-продакшен партнерів, інвесторів, дистриб'юторів і бродкастерів. У традиційному для форуму анкетуванні багато з учасників назвали пітч "Мавки" найкращим з 50-ти проектів. Продюсери отримали відгуки від значних гравців анімаційного ринку, серед яких The Walt Disney Company (Germany, Switzerland & Austria). Усі вони відзначили потужність та унікальність головної героїні, високу якість візуальних матеріалів, величезний міжнародний потенціал проекту.

До представлення проекту продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісеєва, Єгор Олєсов, а також уся команда студії Animagrad готувалися декілька місяців.

На презентації представили робочі кадри під автентичну музику, написану групою "Даха Браха". Самі члени команди були одягнені в оригінальні костюми, розроблені дизайнером Ольгою Навроцькою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер створює унікальні "вишиті" мультфільми про Україну

"Ми завчасно розуміли, що цей пітчинг дуже важливий для нашої студії, – наголосила креативний продюсер проекту Анна Єлісеєва. – Перша поява "Мавки" на міжнародній сцені – це не тільки потенційне партнерство з європейськими компаніями, але й реноме проекту на ринку в наступні два роки, протягом яких проводитиметься робота над фільмом. А отже, і його доля на світових екранах. Україна – новий гравець у міжнародній анімації. Ми повинні були зробити все, щоб нас прийняли, запам'ятали та полюбили".

Розробка повнометражного мультфільму триває, реліз планується на 2019 рік. "Мавку. Лісову пісню" створюють за мотивами однойменної п'єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій.

Перший український повнометражний 3D-мультфільм "Микита Кожум'яка" вийшов у міжнародний прокат.

Зараз ви читаєте новину «Український мультфільм став популярним на найбільшому анімаційному форумі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі