понеділок, 22 листопада 2010 09:24

Останній "Гарі Поттер" переплюнув "Кубок вогню"

Останній "Гарі Поттер" переплюнув "Кубок вогню"

Перша частина останнього фільму про Гарі Поттера "Гарі Поттер і Дари смерті" за прем'єрні вихідні зібрала в світовому прокаті більше 330 мільйонів доларів. Це найвищий показник зі всіх фільмів кінофраншизи, передає агентство Associated Press.

Тільки у США збори склали 125,1 мільйона доларів. За даними студії Warner Bros., у Великій Британії "Дари смерті" заробили 28 мільйонів доларів, в Німеччині - 21,8 мільйона, в Австралії - 14,8 мільйона, в Японії - 14 мільйонів і 12,3 мільйона доларів в Росії.

Аудиторія "Гарі Поттера" підросла разом з героєм картини, відзначили в Warner Bros. Згідно зі статистикою, серед глядачів чверть виявилась у віці від 18 до 34 років. Коли вийшла перша частина фільму в 2001 році, таких було всього одна десята частина.

До касового успіху "Дарів смерті" кращі збори серед частин кіноепопеї про Гарі Поттера показав "Кубок вогню", що вийшов в 2005 році, зібрав в прем'єрні вихідні понад 102 мільйони доларів. Поки найуспішнішою картиною кінофраншизи є перший фільм "Гарі Поттер і філософський камінь", який в домашньому прокаті заробив більше 317 мільйонів доларів.

На другому місці за зборами в північноамериканському прокаті за вихідні 19-21 листопада - лідер двох останніх тижнів "Мегамозг", що заробив 16,2 мільйона доларів. Бойовик "Некерований" з Дензелом Вашингтоном виручив 13,1 мільйона доларів і виявився третім.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Останній "Гарі Поттер" переплюнув "Кубок вогню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі