неділя, 05 червня 2011 13:47

Олійник йде з посади голови комітету Шевченківської премії

Олійник йде з посади голови комітету Шевченківської премії

Поет і державний діяч Борис Олійник хоче піти з посади голови Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка.

Про це він написав у своїй статті в "Дзеркалі тижня. Україна".

Олійник, який уже очолював Комітет Шевченківської премії за радянських часів і минулого року знову повернувся на цю посаду, зазначив, що він одразу "відчув, як усе змінилося відтоді" і наскільки він "застарів зі своїми принципами для нинішнього стану речей".

"Вже перед оприлюдненням списку в комітеті почастішали гості. А декотрі прямо, без жодних евфемізмів, заявили, що коли й цього разу не пройдуть, вдадуться ледь не до суду", - зазначив голова Шевченківського комітету.

"Нині деякі пошуковці не просто просувають, а пробивають самих себе в лауреати і, до речі, на ордени! Причому без найменшого натяку хоча б на легеньку зніченість: прямо межи віч декотрі уже й не просять, а вимагають", - написав він.

Водночас, Олійник зазначив, що цьогорічні лауреати "пройшли вельми щільне сито відбору і здобулися на визнання не випадково". Однак, "в дискусіях щодо тих чи тих номінантів відчувались і цехові та регіо­нальні інтереси, і особиста приязнь чи антипатія, аж до образливих випадів проти "не своїх". А в окремих випадках угадувалась тіньова присутність активних "самопросуванців".

"Тож день, коли задовольнять моє прохання про відставку, вважатиму другим днем свого народження", - резюмував він.

Олійник призначений головою Комітету з Шевченківської премії указом президента Віктора Януковича 5 липня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Олійник йде з посади голови комітету Шевченківської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі