понеділок, 18 лютого 2019 21:45

Оголосили дату прем'єри нової екранізації роману Френка Герберта "Дюна" із зірковим складом

Оголосили дату прем'єри нової екранізації роману Френка Герберта "Дюна" із зірковим складом
Американський актор Тімоті Шаламе зіграє головну роль у науково-фантастичному фільмі "Дюна" за романом Френка Герберта. Фото: twitter.com

Американські кінокомпанії Warner Bros. і Legendary анонсували дату прем'єри фільму "Дюна". Нова екранізація науково-фантастичного роману Френка Герберта вийде у прокат 20 листопада 2020 року.

Далеке майбутнє. Людство розселилося по численним планетам. За владу над територією постійно борються різні могутні родини. У центрі протистояння опиняється пустельна планета Арракіс. Лише тут можна знайти меланж, або прянощі - найціннішу та найрідкіснішу речовину у всесвіті. Дає змогу подовжувати життя, розвиває приховані сили, уможливлює міжзоряні подорожі. Той, хто володарює на Арракісі, контролює прянощі та всесвіт, за сюжетом.

Коли Імператор позбавляє клан Харконненів звання панівного і віддає цей титул дому Атрідів, Харконнени вбивають герцога Лето Атріда. Його син Пол тікає в пустелю. Щоб помститися за батька і відвоювати планету у Харконненів, він має здобути довіру фрименів - корінних мешканців Арракіса - і повести крихітну армію проти незліченних сил ворога.

"Дюну" зніматиме франко-канадський режисер Дені Вільньов. Його попередні роботи - трилери "Полонянки", "Ворог" і "Сікаріо" та науково-фантастичні стрічки "Прибуття" і "Той, хто біжить по лезу 2049". Роман Френка Герберта - одна з улюблених книжок постановника. Кіноадаптацію він назвав "проектом усього життя".

Головного героя Пола Атріда зіграє Тімоті Шаламе. Також до акторського складу ввійшли Ребекка Фергюсон, Джейсон Момоа, Хав'єр Бардем, Джош Бролін, Зендая, Оскар Айзек, Дейв Батіста, Стеллан Скарсгард і Шарлотта Ремплінг.

Фільмування почнеться навесні. Проходитиме в Угорщині та Йорданії. Дені Вільньов планує знімати одночасно дві частини. Перша з них охопить приблизно половину роману.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокат вийшов фільм про дівчину-кіборга

Роман "Дюна" американського письменника і журналіста Френка Герберта вийшов 1965 року. Це найбільший бестселер у жанрі наукової фантастики - у світі продали приблизно 20 млн копій. Книжка здобула найпрестижніші премії в галузі фантастичної літератури - "Г'юго" та "Неб'юла". Твір став основою для екранізації 1984 року Девіда Лінча, міні-серіалу 2000 року, відеоігор і настільних ігор, пісень, а також незнятої стрічки Алехандро Ходоровського.

Френк Герберт створив п'ять продовжень "Дюни". А його син Браян Герберт у співавторстві з Кевіном Джеймсом Андерсоном написав серію сиквелів і приквелів.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили дату прем'єри нової екранізації роману Френка Герберта "Дюна" із зірковим складом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі