середа, 03 березня 2021 13:21

Нове українське кіно: 5 проєктів представлять цього місяця

Нове українське кіно: 5 проєктів представлять цього місяця
Архітектор Флоріан Юр'єв (ліворуч) дізнається, що його головний твір "Літаюча тарілка" у Києві може перетворитися на шопінг-мол. Попри похилий вік і стан здоров'я, вирішує дати відсіч забудовникам. Такий сюжет документального фільму "Свідки Флоріана". Проєкт перебуває на фінальній стадії монтажу. Прем'єру заплановано цього року. Фото: docudays.ua

5 проєктів майбутніх фільмів презентують на 18-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. Пройде з 26 березня до 4 квітня в Києві та онлайн.

Автори розкажуть про свої роботи відбірникам світових фестивалів, представникам міжнародних фондів, сейлз-компаній та мовників. Подія відбудеться 29 березня в рамках презентації Ukrainian Doc Preview.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Docudays UA пройде у гібридному форматі

Представлять такі документальні стрічки:

"Експедиція 49" - реж. Аліса Коваленко

П'ятеро підлітків шукають себе в маленьких містечках на лінії фронту Донбасу. Борються із сірістю та нудьгою і порушують правила. Доки закриваються шахти і триває війна, мріють, щоб в їхньому житті нарешті щось сталося. Шукач пригод і мандрівник Валентин Щербачов запрошує їх взяти участь в унікальній експедиції-терапії. Пункт призначення - Гімалаї.

"Крихка пам'ять" - реж. Ігор Іванько

Кінооператор Леонід Бурлака, що працював на Одеській кіностудії із середини 1960-х, раптово почав втрачати пам'ять через хворобу Альцґеймера. У цей самий час його онук Ігор, також оператор, знайшов закинуту й пошкоджену частину дідового фотоархіву. Зрозумівши, що майже нічого не знає про діда, Ігор починає пошук усього, що хоча б трохи проливало світло на Леоніда та його шлях. Переосмислює вплив радянської кіноіндустрії на сім'ю та країну загалом. Знаходить ниточки, що поєднують його з дідом.

"Фрагменти льоду" - реж. Марія Стоянова

Батько режисерки, фігурист колись усесвітньо відомого українського ансамблю "Балет на льоду", гастролював за кордоном і знімав своє життя на камеру в часи перебудови. Сьогодні Марія відкриває його аматорський архів - 15 відеокасет 1986–1994 років, щоб побачити західну утопію очима пізньорадянської людини та ініціювати з нею особистий діалог.

"Свідки Флоріана" - реж. Олексій Радинський

Головний герой – архітектор, художник, скрипковий майстер і поет 91-річний Флоріан Юр'єв. Щоб урятувати свій авторський архітектурний проєкт – київську "Літаючу тарілку" – від перетворення на частину торговельного центру, розпочинає кампанію проти свавілля столичних забудовників.

"Привоз" - реж. Єва Нейман

Фільм документує життя одного з найстаріших і найбільших базарів Європи - одеського Привозу.

Усі картини перебувають на стадії виробництва або постпродукції.

Подивитися шоукейс проєктів можна буде на сайті docuspace.org.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінофестиваль Docudays UA оголосив фільми національного конкурсу

Події індустрійної платформи DOCU/PRO в межах 18 Docudays UA відбуваються спільно з Українським інститутом і за підтримки Посольства Швеції та Українського культурного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Нове українське кіно: 5 проєктів представлять цього місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі