понеділок, 15 лютого 2021 18:55

Кінофестиваль Docudays UA оголосив фільми національного конкурсу

Кінофестиваль Docudays UA оголосив фільми національного конкурсу
"Документальний трагікомічний мюзикл досліджує вершини жанру сучасного кабаре, розкриваючи історії семи артисток інтелектуального фрік-кабаре Dakh Daughters Band. Ми відкриємо для себе 7 ролей, 7 образів жіночності, 7 способів бути собою і 7 життєвих кредо", - йдеться в описі стрічки "Рози. Фільм-кабаре". Покажуть на кінофестивалі Docudays UA. Фото: docudays.ua

5 фільмів увійшло до національного конкурсу 18-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Цьогоріч розпочнеться 26 березня.

"Стрічки програми Docu/Україна - національні або світові прем'єри. Через призму особистих пошуків знаходять відповіді на вічні питання. Ми придивимося до повсякдення, мрій та роздумів героїв", - ідеться в анонсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі

Фільми національного конкурсу:

"Май далеко - май добре" - режисерка Ганна Ярошевич

Німець Мішель мріяв жити далеко від цивілізації, у карпатському селі, та займатися розведенням і порятунком вимираючого виду водяних буйволів. Закохався в дівчину зі свого міста в Німеччині. Вєра має двох маленьких дітей від попереднього шлюбу. На 2 роки Мішель повертається в Німеччину, щоб побудувати нову сім'ю з Вєрою. Постає перед вибором: залишитися з коханою чи повернутися в Карпати.

"Земля Івана" - режисер Андрій Лисецький

Іван Приходько - один з останніх народних художників України. Він самоук, живе в селі, і все, що виходить з-під його пензликів чи різця - наївне та чесне мистецтво. Одного дня картини Івана потрапляють на виставку в Мистецькому арсеналі - головному виставковому центрі країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійську кінокласику покажуть на великому екрані

"Сіль із Бонневіллю" - режисер Семен Мозговий

Назар та Макс загорілись ідеєю зробити найшвидший у світі мотоцикл Іж-49. Долають сотні кілометрів дорогою до Бонневіллю у штаті Юта, США. Це висохле солоне озеро є головним у світі майданчиком із встановлення рекордів швидкості. Туди з'їжджаються тисячі людей, щоб вирішити, хто буде новим чемпіоном.

"Казка про Коника" - режисери Уляна Осовська, Денис Страшний

Колишній антирадянський активіст, а нині монах у миру і художник, Анатолій Лютюк мешкає у кам'яній вежі в Таллінні, столиці Естонії. Щодня молиться за природу і створює саморобні книги у власній майстерні. Після початку війни на Донбасі вирушає у прифронтові містечка з волонтерською місією. З 2014-го постійно їздить на Донбас, щоб доставити гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французьке кіно покажуть безкоштовно онлайн

"Рози. Фільм-кабаре" - режисерка Ірена Стеценко

Фільм розповідає про 7 артисток фрік-кабаре Dakh Daughters Band. Під час Революції гідності мистецтво стає для гурту способом осмислення подій в Україні.

З 5 картин конкурсу журі обере фільм, який стане переможцем.

Під час фестивалю глядачі зможуть дізнатися більше про створення стрічок у межах Q&A із режисерами.

18-й Docudays UA присвячений праву людини на здоров'я. Триватиме в Києві з 26 березня до 4 квітня. Після завершення найкращі фільми презентують у регіонах України в межах Мандрівного фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль Docudays UA оголосив фільми національного конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі