четвер, 18 лютого 2021 16:53

Docudays UA пройде у гібридному форматі

Docudays UA пройде у гібридному форматі
"Повне одужання" - тема цьогорічного кінофестивалю Docudays UA. Присвячений праву людини на здоров'я. Стартує 26 березня. Фото: docudays.ua

18-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться у гібридному форматі. Працюватиме у режимах онлайн та офлайн з 26 березня до 4 квітня.

Центром заходу стане київський Поділ. Там будуть розташовані локації: кінотеатр "Жовтень", простір креативної спільноти IZONE та Dymchuk Gallery. Паралельно глядачі зможуть долучитися до кінопоказів і подій у віртуальному кінотеатрі Docuspace.

"Docudays UA виповнюється 18 років. Хочу привітати його з повноліттям, - каже програмна директорка Вікторія Лещенко. - Одна з найцікавіших частин роботи цьогоріч - повне оновлення та розширення онлайн-кінотеатру. Ми багато обговорюємо та міркуємо над тим, як зробити його максимально інтерактивним та комфортним для глядачів. Притримуючи інтригу, скажу, що DOCUSPACE працюватиме як VoD-сервіс (Video on Demand - відео за запитом. - Gazeta.ua) та як стримінгова платформа.

Звичайно, цьогоріч ми все ж потрапимо на великі екрани улюбленого столичного кінотеатру "Жовтень", де плануємо розмістити всю конкурсну та позаконкурсну програми. Контрапунктом кожного вечора буде вечірній показ та обговорення після нього, які відбуватимуться одночасно у "Жовтні" та на Docuspace. Ми хочемо поєднати обидві аудиторії та розширити можливості для спілкування, попри чинні карантинні обмеження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінофестиваль Docudays UA оголосив фільми національного конкурсу

В офлайн-форматі відбудуться:

Кінопокази конкурсних і позаконкурсних програм у кінотеатрі "Жовтень" та розмови з українськими режисерами фестивальних стрічок.

Виставки та ретроспектива анімації в межах Міждисциплінарної програми у кінотеатрі "Жовтень", Dymchuk Gallery та просторі креативної спільноти IZONE.

В онлайн-форматі відбудуться:

Кінопокази конкурсних та позаконкурсних програм, а також ретроспектива анімації Міждисциплінарної програми в онлайн-кінотеатрі docuspace.org.

Публічні онлайн-трансляції правозахисних дискусій програми RIGHTS NOW!, лекцій та зустрічей DOCU/КЛАС, дискусій з режисерами фестивальних стрічок Tête-à-tête, а також дискусії з художниками Міждисциплінарної програми.

Ексклюзивні події для власників індустрійних акредитацій DOCU/ПРО. Серед них Ukrainian Doc Preview - презентація актуальних українських документальних фільмів на стадії виробництва, DOCU/PRO TALKS - серія лекцій та майстер-класів на професійні теми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французьке кіно покажуть безкоштовно онлайн

Фестиваль збереже всі конкурсні програми: DOCU/СВІТ, DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО. Традиційно оцінюватиме журі, до якого входять іноземні та українські експерти, документалісти, правозахисники. Одна з номінованих стрічок отримає нагороду RIGHTS NOW! Вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

Зараз ви читаєте новину «Docudays UA пройде у гібридному форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі