вівторок, 05 вересня 2006 19:34

Німеччина повернула Греції шматок Парфенона

Університет Гейдельберга повернув Греції фрагмент скульптурної прикраси Парфенона, відомого античного афінського храму. Присутній на церемонії повернення міністр культури Греції Йоргос Вулгаракіс назвав подію "важливим символічним жестом". Таким чином, німецький університет став першою європейською організацією, що погодилася повернути античний шедевр на його батьківщину.

Греція добивається повернення фрагментів Парфенона від багатьох держав, зокрема, від Великобританії, у чиєму розпорядженні опинилася найбільша кількість скульптур і рельєфів з цього храму.

Вивезені 200 років тому лордом Елгіном, зараз вони знаходяться у колекції лондонського Британського музею. Уряд Великобританії не має наміру передавати ці експонати Греції, оскільки операція Елгіна була здійснена на законних підставах.

На даний час в Афінах будують новий музей Акрополя, і грецька влада намагається добитися передачі йому фрагментів Парфенона, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина повернула Греції шматок Парфенона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі