середа, 19 липня 2023 13:00

Напередодні прем'єри "Оппенгеймера" глядачам показали фільм про фільм

Напередодні прем'єри "Оппенгеймера" глядачам показали фільм про фільм
В український прокат новий фільм Крістофера Нолана вийде 20 липня. Фото: eastnews.ua

Новий довгоочікуваний фільм британсько-американського режисера Крістофера Нолана, відомого за стрічками"Початок", "Інтерстеллар", "Дюнкерк" та "Тенет", вийде в український прокат уже 20 липня.

Кіностудія Universal Pictures випустила 19 липня ексклюзивний ролик про те, як знімали біографічний фільм "Оппенгеймер" про "батька" атомної бомби. У відео увійшли інтерв'ю з самим режисером та виконавцями головних ролей: Кілліаном Мерфі, Емілі Блант, Меттом Деймоном, Флоренс П'ю та Робертом Дауні-молодшим.

"Сценарій стрічки потребував величезного акторського складу, аби зіграти десятки персонажів, які змінили світ у ХХ столітті. Я вперше писав його від першої особи. Кілліан Мерфі, який зіграв Роберта Оппенгеймера, став центральною фігурою фільму. Але потрібні були також актори поруч, щоб кинути йому виклик. В історії з такою кількістю героїв кожен повинен був мати свою особливість. Тож для цієї місії нам вдалося зібрати феноменальний каст", – заявив Нолан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фільми вийдуть у липні: топ прем'єр на різний смак

Фільм розповідає про американського фізика Роберта Оппенгеймера та його роботу над "Мангеттенським проєктом". Це програма розробки ядерної зброї у США, здійснення якої почалося у вересні 1942 року. Проєктом керували сам Оппенгеймер і генерал інженерного корпусу армії США Леслі Гровз. Усіх причетних до розробки ізолювали в спеціально побудованому поселенні посеред пустелі.

В рамках проєкту створили три атомні бомби, дві з яких були скинуті на японські Хіросіму та Нагасакі в 1945 році.

"Оппенгеймер" виходить у прокат в один день зі ще однією великою прем'єрою року – "Барбі" Грети Гервіг. У мережі навіть з'явився спеціальний термін "Барбігеймер" із численними мемами, фотоколажами та відеороликами, в яких креативно поєднували непоєднувальні фільми.

Після руйнування Хіросіми і Нагасакі в 1945 році Роберт Оппенгеймер, відомий як батько атомної бомби, попередив, що ядерну зброю "не так вже й складно виготовити" і "дуже дешево, якщо хтось захоче". Він боявся, що багато країн можуть зробити її, і що ядерна війна поставить під загрозу майбутнє людства. У 1963 році президент Джон Кеннеді боявся, що в наступному десятилітті може з'явитися від 15 до 25 країн, які мають ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні прем'єри "Оппенгеймера" глядачам показали фільм про фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі