вівторок, 29 листопада 2011 20:33

На Обирку за два дні з'їли 80 літрів борщу
40

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

26-27 листопада мистецьке поселення Обирок поблизу Батурина у Чернігівській  області святкувало 4 річницю. На хуторі, який заснував мандрівник Леонід Кантер, відомий подорожами до чотирьох океанів з табуретом, відбувся кіно- і музичний фестиваль "Четверта річниця свободи", на який приїхали більше ста гостей.

Людей розселяли у 6 хатах, які обігрівають печі. Спеціально до фестивалю господар зварив 80 літрів борщу, заготував кілька відер голубців, капусти й вермішелі. Окремо працювали кухня і їдальня.

Дружина Леоніда Діана Карпенко-Кантер опікувалася "дитячою територією": в окремій хаті разом з її дочками 3-річною Магдаленою і 8-місячною Патагонією бавилися діти гостей фестивалю.

У "кіносараї" — колишній стодолі, облаштованій для перегляду фільмів, - мав відбутися допрем'єрний показ фільму Михайла Іллєнка "Той, що пройшов крізь вогонь". Однак режисер презентував глядачам лише перший кадр: 40 секунд стрічки: фільм не встигли змонтувати до показу.

Окремо гостям було показано стрічки молодих українських режисерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли берешся покращувати рай, він починає вмирати", - Леонід КАНТЕР

Увечері у клубі грали гурти "Звучі Дочі", "Фолькнери",  "Trend Shaman dj Kodzu". Разом з приїжджою молоддю танцювала молодь місцева — 70-річні дідусі й бабусі.

Мистецьке еко-поселення "Острів Обирок" засноване в грудні 2007 року на території хуторів Прохори, Каціри та Королі Бахмачського району Чернігівської області. На сьогоднішній день на "Острові" мешкають близько десятка молодих сімей з дітьми. Слава поселення сягнула за кордони України. В гостях в еко-поселенців за кілька років побували близько 1500 гостей з 11-ти країн світу.

Зараз ви читаєте новину «На Обирку за два дні з'їли 80 літрів борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі