четвер, 27 жовтня 2011 15:55

Фестиваль "Jazz in Kiev 2011" відкрився джем-сейшном
6

26 жовтня в столичному Культурно-освітньому центрі "Майстер-клас" відкрився IV Міжнародний фестиваль "Jazz in Kiev 2011".

Вхід був вільний, зібралася повна зала глядачів. Кому не вистачило місця, стояли чи сиділи на сходах.

Перед публікою виступило тріо у складі Валерія Волкова (барабани), Макса Гладецького (контрабас), Павла Шепети (фортепіано). Представляючи музикантів, Олексій Коган, арт-директор фестивалю, назвав їх штатним тріо продюсерського центру фестивалю "Jazz in Kiev", а сам вечір – "Вечором фортепіанної музики", пояснивши, що "усі духовики поїхали до Санкт-Петербургу зі Славою Вакарчуком на концерт".

Взяти участь у джазовій імпровізації міг будь-хто з присутніх у залі музикантів. Також відбувся конкурс по вгадуванню мелодій джазових стандартів.

Джем-сейшну з нагоди відкриття фестивалю передувала екскурсія по визначним джазовим місцям. Її також проводив Олексій Коган. Джазових місць у столиці не дуже багато, розказав він. До таких відноситься вулиця Чеська, де колись був магазин „Мелодія". Біля нього збиралися спекулянти, у яких можна було придбати вінілові платівки із джазовими записами. Тому сумки і портфелі підбирали за розміром платівки – 30 на 30 сантиметрів.

Ще однією точкою збору меломанів був яр у Ботанічному саду імені Фоміна. "Перелазили через паркан, щоб не платити 10 копійок за вхід, міліція ловила". А у приміщенні костьолу знаходилися глушники закордонних радіостанцій. Коли проїжджаючи повз костьол у таксі, переставало грати радіо.

Основні концерти фестивалю "Jazz in Kiev 2011" пройдуть 28-30 жовтня у Міжнародному палаці культури та мистецтв. Заплановані виступи: тріо Марціна Василевского, кларнетиста Девіда Кракауера, квартету Антоніо Санчеса "Migration", бразилійської співачки Тані Марії, басиста Стіва Своллоу із квінтетом, американської групи Fourplay. Квитки коштують від 120 до 700 грн.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль "Jazz in Kiev 2011" відкрився джем-сейшном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі