вівторок, 26 березня 2013 11:31

На Львівщині замерзають лелеки, людей просять їх підгодовувати
9

Фото: Фото: vk.com

На Західній Україні замерзають та голодують лелеки. Вони прилетіли ще тиждень тому із теплих країв. Через товстий шар снігу не можуть знайти собі їжу, а через холодну погоду мерзнуть та гинуть. Волонтери та природозахисники закликають по соціальних мережах допомогти птахам, що потрапили у біду.

На території очисних споруд "Львівводоканалу", поблизу мікрорайону Кривчиць неподалік Львова, осіли близько 30 лелек. Через негоду птахи виснажені, їм немає що їсти, тому працівники очисних споруд підгодовують лелек картоплею, кашею, рибою.

"Вони можуть протриматися без їжі кілька днів. Головне, щоб були відкриті не замерзлі водойми. Там лелеки зможуть наловити собі якихось тваринок. Ці птахи харчуються тваринною їжею - комахами, плазунами, гризунами" - розповідає львівський орнітолог Андрій Бокотей.

У селі Переволока, Бучацького району на Тернопільщині близько 200 лелек скупчилися на джерелах в долині річки Стрипа - там теплі джерела і вода повністю не замерзає. Селяни просять допомоги у небайдужих. Птахам потрібна їжа: мойва (не солона), нутрощі риб, несолоне сало. У банку створили спеціальний рахунок – на закупівлю їжі. Кошти перерахувати на: р/р 26251003663548 АКIБ "УкрСиббанк" МФО:351005

На Франківщині, біля села Нижнів, серед поля замерзає сотня лелек, які повернулися після зимування. Птахам можна допомогти: їх треба нагодувати.

"Знайшли лелек на річці Серет між селом Івачів та селом Плотича на Тернопільщині близько 30 осіб. Підгодовуємо таким методом: в сітки накидаємо картоплю варену, мойву, оселедець, внутрішності та голови з риб, хліб. Сало несолене нанизуємо на міцну нитку, підвішуємо до гілок. Їжу не кидайте на землю - замітає снігом", - пишуть у соціальних мережах волонтери із Тернопільщини.

"Якщо ви виявили обмороженого чи травмованого птаха, краще забрати його до себе на господарство. За можливістю, помістити десь у хліві, або, у крайньому випадку, у хаті, де птах відійде за кілька днів", - закликають волонтери.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині замерзають лелеки, людей просять їх підгодовувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі