неділя, 07 липня 2013 14:17

На Країні мрій крали шапки, ласували смаколиками та гарцювали на танцях
20

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Розпочався етнічний фестиваль "Країна Мрій". Відбувається він вже в десяте, як і щороку на Співочому полі у Києві.

Цьогоріч на фестивалі працює 6 сцен: 3 музичні, одна танцювальна та 2 літературні. У суботу через запізнення роботи музичної сцени на Зеленій галявині, вона грала одночасно із головною.

На літературній кухні у дворику музею ім. Гончара готували Лілія Мусіхіна, Леся Мудрак та сестри Галина і Леся Тельнюк. Музиканти роздавали свої диски з автографом глядачам, які задали їм найцікавіші запитання.

"Не дуже любимо співати про сумні та драматичні речі. Сум повинен бути теж оптимістичний, - каже вокалістка Леся Тельнюк. - Наша музика не сумна, а світла. Просто вже мудра, тексти пережили глибоке життя. У будь-якому смутку є велика радість."

Цьогоріч відбулася література етнічних спільнот, знайомство з творчістю українських болгар та вірменів. Також у майстерності між собою змагалися кобзарі. На літературній сцені відбулася зустріч із письменницею та співачкою Іреною Карпою.

"Я пишу для людини, яка є потенційним моїм другом. З ним мені би не страшно було би жити в одному готельному номері, їхати в поїзді у Владивосток або машиною з дітьми в Яремче, - розповідає Ірена Карпа. - Орієнтуюся на людину, яка могла би бути зі мною співзвучна чимось. Це не залежить від віку чи професії, зовнішності. Мої читачі – це притомні люди, які готові сприймати щось нове, яким не подобається жити за шаблонами, розуміють, що найважливіше в житті робити те, що хочеться, а не намагатися відповідати чиїмись очікуванням."

На головній сцені ввечері виступали "Ко-оп" (Вінниця), "Палац" (Білорусь), "Kozak System" (Київ) та "Ram'd'?mes" (Франція).

"Хто з дівчат хоче на сцену? – перед виконанням пісні "Така спокуслива" вокаліст гурту "Kozak System" Іван Леньо запросив дівчат піднятися до музикантів на сцену та танцювати. Свій виступ музиканти закінчили кавером на "Гей, Іване" гурту "Брати Гадюкіни".

У неділю виступатимуть "Йорий Клоц" (Львів), "Дримба да Дзига" (Київ), SunSay & Elvira Sarykhalil (Харків/АР Крим), Fatima Spar (Австрія), Papa Duke Вand" & Олег Скрипка (Канада/Україна). На літературній Країні мрій відбудуться зустрічі з Іреною Роздобудько, Андрієм Бондарем, Анджелікою Рудницькою та переможцем цьогорічної "Коронації слова" у номінації "Романи" Богданом Коломійчуком.

Традиційно на етнофестивалі "Країна мрій" працює ярмарок книжок, етнічного одягу, посуду та прикрас. Діє майстерня танців, дитячий майданчик, Українсько-японський центр, кобзарська майстерня, кримськотатарська сцена.

Зараз ви читаєте новину «На Країні мрій крали шапки, ласували смаколиками та гарцювали на танцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі