неділя, 01 травня 2011 19:30

На фестивалі з'їли 5 тисяч вареників
21

Фото: Фото: Олена Дзік

Сьогодні у місті Збараж на Тернопільщині відбувається туристичний фестиваль "Мандруємо замками Тернопілля". Почався фест о 13 годині, а закінчиться о 20-й.

Свято відкрили у знаменитому Збаразькому замку, пам'ятці архітектури ХV-XVIII століть. У залі виставили фотографії усіх замків області – у тому вигляді, в якому вони збереглися.

Коштів із державного бюджету на розвиток замків на території краю не виділяють. Тому організатори із національного заповідника "Замки Тернопілля" хотіли привернути увагу туристів до визначних місць Тернопільської області.

На призамковій території організували лицарські бої, байкерське шоу, реконструкцію битви під Збаражем. На сцені виступали співаки і танцюристи з усієї області. Для гостей діяла польова кухня. Порцію шашлику можна було придбати за 40 гривень.

20 господинь із Збаразького району безпосередньо на святі зліпили 5 тисяч вареників. Цю страву готували не на продаж. Нею пригощали лише учасників дійства.

Як розповіла Gazeta.ua господиня із села Синягівки Марія Присяжнюк, практично усі продукти для цього вони брали із дому.

"Нам дали мішок борошна. А ще ж треба було зо 150 яєць і 20 кг начинки. Картоплю, сир, гречку, вишні – усе брали з дому. Даємо на порцію шість вареників. Їдять їх так швидко, що не встигаємо ліпити", - зазначила вона.

Крім того, зварили 150 л борщу і капусняку. На свято прийшло близько 7 тисяч гостей. Люди приїжджали не лише з Тернопільської та сусідніх
Львівської і Івано-Франківської областей, а й навіть кількома автобусами із Польщі.

Зазначимо, це вже другий туристичний фестиваль у Збаражі на Тернопільщині. Минулоріч на його організацію зі спонсорських коштів виділили майже 80 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі з'їли 5 тисяч вареників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі