вівторок, 28 листопада 2006 18:02

Музей групи АВВА відкриється у Стокгольмі

Учасники шведського квартету ABBA дали згоду на створення музею групи в Стокгольмі (Швеція). Інтерактивний проект, що включає виставку і студію звукозапису, відкриється в центрі Стокгольма 2008 року. Автори ідеї музею Ульф Вестман і його дружина Ева Вігенхейм-Вестман повідомили, що точне розташування музею ще не визначили.

Вестмани домовилися з учасниками групи, що ті передадуть музею свої нагороди й інші реліквії, але брати участь у фінансуванні проекту не будуть. Передбачається, що нову визначну пам"ятку відвідуватимуть до півмільйона туристів на рік. Цю цифру назвала мер Стокгольма Крістіна Аксен Улін.

ABBA вважається однією з найуспішніших груп в історії популярної музики: загальний тираж проданих дисків квартету перевищив 370 мільйонів екземплярів. Мюзикл "Mamma Mia!", побудований на головних шлягерах ABBA, подивилися більше 27 мільйонів людей у всьому світі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Музей групи АВВА відкриється у Стокгольмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі