четвер, 18 липня 2013 17:41

"Люди відчули, що до них добре ставляться" - Фролова про свій безкоштовний "арт-пікнік"

У червні стартував новий проект "Арт Пікнік Слави Фролової", який покликаний заохотити людей до творчості та здорового способу життя. Він діє на території Національного Експоцентру в Києві.

Засновниця і відома телеведуча Слава Фролова поділилася з Gazeta.ua своїми враженнями від власного проекту.

"У нас дуже насичений графік занять для дітей та дорослих: йога, тай-квон-до, малюнок, валяння, показ фільмів тощо. Проект триватиме до кінця літа, навіть трішки восени. Усе залежатиме від погодних умов", - говорить Фролова.

Автор: Фото: Анатолій БАБАК
 

Чи виконується та мета, з якою створювався цей проект?

Безумовно. Ви не уявляєте, який відбувся прогрес порівняно з першими днями роботи "арт-пікніків". Громадськість активніше відвідує, адже у нас безкоштовний вхід, вода, гамаки. Усе це створено, щоб люди відчули, що до них добре відносяться. І пробудити до них бажання поважати те, що для них роблять. І, можливо, навіть самостійно вкладати.

Як люди відреагували на цю ініціативу?

Із початку проекту намагалися що-небудь вкрасти, розібрати. Але вже сьогодні у нас прорив. Люди приносять туалетний папір, пакети для сміття. У нас викрали килимок для дітей, але потім хтось із відвідувачів приніс інший. Зламали гойдалки, а один чоловік згодився безкоштовно відремонтувати. Зараз триває процес яскравого розвитку, бо довгий час люди не довіряли один одному, не розуміли, бачили у всьому "підвох". Перший час, коли я проходила, люди вистрибували з гамаків, думаючи, що я буду брати плату. Тепер часто бачу одних і тих же людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві влаштували арт-пікнік з "Лісапетним батальйоном" та нео-картинами

Ви особисто буваєте на майстер-класах?

Я регулярно роблю обходи. Ходжу з кута в кут, спостерігаю, допомагаю, де з'являються складнощі. Вдосконалюю напрямки, якщо потрібно. Безумовно, оскільки це перший рік існування проекту, то ми одночасно і вчимося. Тому важливо не втрачати зв'язок. Я не можу лягти у гамак із книгою, хоч щоразу беру її з собою, сподіваючись, що мені це вдасться. Також і на спортивні майстер-класи хочу піти. Адже у нас тренери – майстри спорту. У кінці літа я обов'язково напишу твір: "Як я провела літо". (сміється)

Автор: Фото: Анатолій БАБАК
 

Скільки людей відвідали "арт-пікніки"?

5 тисяч людей протягом дня відвідують майданчики за 18 годин роботи. Для ВДНХ – це катастрофічно мало. У нас є поняття "сієста". Це - найгарячіший час. Він, як правило, припадає на ранок і вечір. Аншлаги – на наших кінопоказах. Нам не вистачає стільців, щоб розмістити всіх бажаючих навіть у будні. Це дуже приємно.

Чи хтось із високопосадовців долучався до цієї справи?

На нас уже звернула увагу столична міська влада. Готові підтримувати. Тому з дня на день чекаємо від них фінансової допомоги.

Автор: Фото: Анатолій БАБАК
 

Плануєте "запустити" проекти в інших містах?

Дуже хотілося б. Але оскільки цей експеримент важкий і потребує великих фізичних й матеріальних витрат, то це зробити дуже важко. Якщо отримаємо допомогу, хотілося б долучити й інші міста, що потребують популяризації здорового способу життя, світлого й теплого відношення до життя. Головна задача проекту – розвинути добро і любов у людях будь-якими позитивними засобами.

Зараз ви читаєте новину «"Люди відчули, що до них добре ставляться" - Фролова про свій безкоштовний "арт-пікнік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі