четвер, 27 лютого 2014 14:28

Леонід Ярмольник – варвар, а Даніла Козловський – вампір – кінопрем'єри 27 лютого
10

Знову 16
Академія вампірів
Lego фільм
Філомена
Легкий на спомин

На цьому тижні в прокат виходить одразу десять фільмів. Таке трапляється всього лише пару разів на рік. Що ж, знали б вітчизняні дистрибьютори про те, що коїтиметься в країні в кінці лютого – не запановували б на цей вікенд одразу стільки фільмів.

Співзвучним нашій добі став фільм Олексія Германа "Важко бути богом". Для тих, хто чекає на церемонію вручення "Оскарів", яка відбудеться в ніч з неділі на понеділок – цікаво буде подивитися стрічки "Філомена" та "Вона", які номінуються на цю премію. Ну, а тим, хто захоче відволіктися від напруги, яка давліє над Україною останні кілька тижнів – серед кінопрем'єр знайдеться одразу кілька позитивних розважальних стрічок.

Важко бути богом

"І був він шляхетним доном у сімнадцятому коліні. Незаконнонародженим сином місцевого бога Варана. Хтось в це вірив, а хтось – ні", - розповідає голос за кадром про головного героя стрічки.

Сюжет картини засновано на однойменній повісті братів Стругацьких. Події переносять глядача в Середньовіччя, на планету, яка дуже подібна до нашої. Люди з Землі таємно спостерігають за тим, як еволюціонує суспільство на тій планеті. Головне правило всіх спостерігачів від людства з Землі – збереження повної анонімності. Крім того, люди не мають права в хід історії цього середньовічного суспільства. Однак коли до влади там прориваються тирани і ситуація на планеті доходить до повнісінького абсурду – окремі спостерігачі втручаються в хід подій.

"Зараз фільм здається направду дуже складним, радикальним і не дуже зрозумілим рядовому глядачеві. Проте картини Германа завжди вміли "відстоюватися" і через певний час ставали на диво співзвучними епосі", - Комсомольская правда.

Філомена

- Місяць тому мені встановили титановий протез шийки стегна…
- Тож тепер вас будуть мастити, як залізного дроворуба – розмовляють протагоністи стрічки.

Юна ірландка на ім'я Філомена народила сина, коли була ще тінейджером. Через те, що вона на той момент навчалася у консервативному монастирі – дитину в неї відібрали і виховували окремо. А згодом хлопчика взагалі віддали на всиновлення. Лише через 50 років Філомена відправляється на пошуки свого сина. Допомогти в цьому їй визвався письменник-невдаха Мартін Сіксміт. Останній планував написати книгу для інтелектуалів про історію Росії, однак, дізнавшись про долю Філомени, – передумав і зосередився на її долі.

Картина вже встигла отримати нагороду за кращий сценарій на Венеційському кінофестивалі, а наразі претендує на "Оскари". "Сильний, зворушливий фільм з незлим гумором", - USA Today.

Вона

- Це чудово – ділити своє життя з іншою людиною – замріяно міркує протагоніст
- А як це – ділити своє життя ще з кимось? – запитує бездушний комп'ютер.

Самотній письменник Теодор купляє нову технічну розробку – інтелектуальну програму, яка може заміняти друга. Власник такої програми вже ніколи не страждатиме від браку спілкування. Як не дивно, але дуже скоро голос цієї програми змушує Теодора закохатися в себе. Згодом завдяки програмі письменник переживе ледь не всю палітру людських переживань.

Ця стрічка також претендує на "Оскари", які буде вручено в наступний понеділок. "Миле, розумне, пронизливе, кумедне кіно, що наштовхує на роздуми", - Daily Mail [UK].

Найкращі дні попереду

- У вас є час на це?
- Так, час – це єдине, що в мене є – відповідає протагоніста картини у виконанні чарівної Фанні Ардан.

Для головної героїні цієї картини вихід на пенсію – не кінець життя, а його новий початок. Адже разом з вивільненням від роботи вона зіштовхується не з самотністю та пошуком хобі, яке б змогло придати сенс подальшому життю. А з коханням, новими радощами, відпочинком і дозвіллям… Своєю поведінкою вона порушує банальні правила, за якими живе більшість. Вихід на пенсію став для неї свого роду новою молодістю.

"Емоційна драма на тему, яку нечасто чіпають в кіно, - адюльтер і пенсія", - Montreal Gazette.

Закохатися до смерті

"Насолоджуйся своїм романом скільки завгодно. Однак ти обернутися не встигнеш – діло дійде до крові", - говорять головному героєві картини Чарлі Кантрімену.

Кращі друзі головного героя стрічки – галюциногенні речовини. Його робота вкрай безпечна, а вільний час – спокійний і безхмарний. Та одного дня в його обивательське життя вривається шквал переживань, який штовхне його на межу смерті. Спочатку він зустріне мерця на сусідньому місці в літаку. Потім познайомиться з дочкою небіжчика, в яку одразу закохається. Однак разом з цим він зіштовхнеться і з місцевою кримінальною елітою…

"Банальні хіпстерскі вправи в змішуванні насильства, любовної лінії та дивацтв", - TheMovieReport.com.

Знову 16

"Одного дня він зрозумів, що у нього ніколи не було юності", - представляють глядачеві протагоніста стрічки.

Арно Мюсьє – юрист і красномовний філософ на роботі та нестерпний зануда – вдома. Саме такий головний герой стрічки, котрий все життя прожив хлопчиком-послухайчиком. Та одного дня він помічає в себе дивні симптоми. Згодом лікарі діагностують в нього т. зв. "синдром підлітка", при якому чоловіки переносяться у вік 16-ти років. Найкращим другом в такій ситуації для Арно стає його брат, який ще кілька днів тому не міг його терпіти.

"Фільм виявився досить приємним сюрпризом, демонструючи, що вдало підібраних акторів з харизмою іноді достатньо, щоб назвати стрічку вдалою", - Abus de ciné.

Lego фільм

"Ти – найважливіша людинка у всесвіті!" - говорить пластмасова Lego-красуня протагоністові стрічки.

Злий Lego-диктатор обіцяє зліпити всі фігурки. Через це всі супергерої конструкт орного світу об'єднуються задля того, щоб не дати ходу його підступним планам. Незважаючи на те, що в команді цих пластмасових борців за справедливість багато справжніх героїв – головним серед них стає рядовий будівельник, який взагалі не розуміє до кінця, що коїться.

"Це дійсно той фільм, від якого отримають задоволення як діти, так і їх батьки", - ReelViews.

Байкери

"Щоб його схопити – треба змусити його піти на злочин ще раз", - планується підступний план ув'язнення протагоніста-чаклуна.

Сучасний мото-вестерн про життя темношкірих байкерів Каліфорнії. Головний герой стрічки – реальний персонаж, котрий вдень був просто відомим в тусівці байкерів гонщиком. А вночі перевтілювався у грабіжника, якого не могли спіймати навіть найдосвідченіші поліцейські.

"Фільм цікаво дивитися завдяки його сценам в стилі екшн: перегони, фокуси, крадіжки, танці", - Chicago Sun-Times.

Легкий на спомин

- Як ви могли довірити дім першому зустрічному?
- А дім сам зможе постояти за себе… - відповідає піднесена хазяйка зачарованого дому.

Старий будинок далеко від міста. Колись він був частиною шляхетної садиби. Ну, а тепер – наповнився загадковими легендами та міфами. Живе в ньому бабуся, яка любить квіти. Поряд з таким будинком не можуть пройти спокійно підступні ріелтори, котрі оцінюють будинок в кілька мільйонів доларів. Коли аферисти майже отримали свою здобич і почали готувати документи для продажу будинку – в діло несподівано вмішуються вищі сили. З цього моменту все йде шкереберть.

Академія вампірів

"Всі ми скоріш за все будемо жити вічно, якщо переживемо випускний", - розповідає одна зі студенток Академії вампірів.

В самому центрі Монтани (США) існує справжня Академія вампірів, де вони мають можливість відпрацювати свої магічні здібності і стати справжніми кровососами. В нашому світі розгортається боротьба між двома вампірськими кланами: Мороїв та Стигоїв. Останні легко переступають межу закону і не бояться вбивати інших. Це одвічне протистояння відбивається і на Академії. Головні героїні стрічки Лісса і Роза одного дня опиняються в епіцентрі боротьби міг вічними ворогами.

"Цей фільм не потребує рецензії – в нього просто необхідно забити кіл", - Rolling Stone.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Ярмольник – варвар, а Даніла Козловський – вампір – кінопрем'єри 27 лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі