понеділок, 18 березня 2013 16:50

Книги нового Папи Римського б'ють рекорди продажів

Книги нового Папи Римського б'ють рекорди продажів
Папа Римcький Франциск I. Фото: Reuters

Книги, написані Папою Римським Франциском, і присвячені йому біографічні роботи стали бестселерами онлайн-магазинів в Аргентині. Продажі традиційних видань також значно зросли.

Так, протягом лише перших двох годин після оголошення імені понтифіка користувачі порталу Bajalibros.com купили більше тисячі цифрових книг Папи і про нього. У наступні два дні попит різко зріс і сягнув рекордних показників - роботи замовляли не тільки в Латинській Америці, але і в США, Європі і навіть у Ватикані, зазначає інтернет-видання Infobae. За його даними, частина цих книг на папері зараз недоступна, а число скачувань їх електронних версій продовжує зростати.

Різко зріс інтерес і до друкованих книг про понтифіка. Так, наприклад, в книжкових магазинах міста Сальта на півночі країни в середу за кілька годин були розкуплені всі книги Папи. Точно така ж ситуація склалася і в іншому північному місті - Сантьяго-де-Естеро.

Аргентинський підрозділ іспанської видавничої групи Ediciones B у вівторок представить перевидання книги "Єзуїт. Бесіди з кардиналом Хорхе Бергольо", - але вже під іншою назвою - "Єзуїт. Історія Франциска, Папи з Аргентини". Книга, авторами якої є Сергіо Рубін і Франческа Амброгетті, найближчим часом буде перекладена і на інші мови.

Попит на книги понтифіка виріс також за кордоном. Так, іспанське католицьке видавництво Publicaciones Claretianas, яке володіє авторськими правами на публікацію низки робіт понтифіка в Іспанії, повідомила про швидкий вихід у світ книги "Справжня влада в служінні", що складається із записок та звернень Бергольо до пастви до його сходження на папський престол.

Перу понтифіка належать 11 книжок. Перша з них вийшла в 1982 році і називається "Роздуми для віруючих". У 1986 році вийшла в світ книга "Роздуми про апостольське життя", в 1992-му - "Роздуми надії". У 1998 році була опублікована книга "Діалоги між Іоанном Павлом II і Фіделем Кастро", в 2003-му - "Виховання: вимогливість і пристрасть", в 2004-му - "Батьківщина на плечі". У 2005 році вийшла "Нація, яку належить побудувати", в 2006 - "Корупція і гріх" і "Про обвинувачення себе", в 2007 - "Справжня влада в служінні". У 2012 році світ побачила книга під назвою "Відкритий розум, віруюче серце".

Зараз ви читаєте новину «Книги нового Папи Римського б'ють рекорди продажів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі