четвер, 31 травня 2012 15:59

Києво-Печерську Лавру перетворюють на "Діснейленд для багатіїв"

Києво-Печерську Лавру перетворюють на "Діснейленд для багатіїв"
Скандальний митрополит Павло. Фото: lb.ua

Територію Лаври поступово перетворюють на рекреаційну зону класу "люкс". Про це йдеться у репортажі ТСН.

До футбольної події Євро-2012 лишається менше тижня, тож отці Києво-Печерської Лаври поспішають заробити побільше грошей і стаханівськими темпами будують місця для відпочинку іноземців. На території Лаври навіть у неділю не припиняють будівництво торговельно-розважального комплексу. Більшу частину території цього комплексу займатимуть магазини та ресторани для "вірян та гостей міста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АГАФАНГЕЛ - ЗАТЯТИЙ КОМУНІСТ

На питання журналістів, чи сплачує податки уже успішно діюча на території Лаври "Трапезна" кухарі чесно відповіли, що ні. Тепер у колись головному київському духовному осередку таких "трапезних" буде чи не з десяток - на будь-який смак та гаманець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополиту Павлові подарували "мерседес"

"Ще теля не родилося, а різник уже ножа гострить, - намагається відволікти журналістів від робітників дивакуватого вигляду панотець, - Дайте їм доробить, а тоді питатимете!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополиту УПЦ МП подарували новий "засіб пересування"

Скандально відомий Митрополит Вишгородський та Чорнобильский Павло також знаходить пояснення усім діям будівельників. Він заперечує, що на території Лаври триває якесь будівництво, натомість каже, що таким чином укріплюють схили, на яких колишня святиня розміщена. Через рік очевидно, що митрополит за словом у кишеню не лізе: на місці укріплень вже збудували нову споруду, яка нібито призначена для зберігання провізії. З іншого боку справжнє призначення споруди, мабуть, так само залишиться прихованим від громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Києво-Печерську Лавру перетворюють на "Діснейленд для багатіїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі