четвер, 19 січня 2012 16:39

Янукович гріхи не змив, але затор створив
8

Фото: Фото: прес-служба президента України

Сьогодні, 19 січня християни відзначають Хрещення Господнє. Його називають Водохрещем або Йорданом.

Вважають, у цей день до опівночі вода стає цілющою. Тому традиційно люди занурюються у спеціально пробиті ополонки на водоймищах.

У святкуванні Водохрещі взяв участь і президент України Віктор Янукович, але в ополонку не пірнув.

У день Хрещення Господнього голова держави був присутній на чині Великого освячення води, який відбувся на Дніпрі поблизу Свято-Покровського собору.

Святкову службу відправили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло та Архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Разом із головою держави участь у заході взяли прем'єр-міністр Микола Азаров, голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, урядовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович та Азаров не насмілились зануритись у Дніпро

Після освячення води Митрополит Павло привітав керівників держави і всіх православних із величним християнським святом Богоявлення. Він побажав усім "довголіття, Божої милості і благодаті".

У той же час, деякі кияни не дуже були задоволені тим, що президент вирішив взяти участь у службі та освяченні води. Десь о 12-00 на дорозі з Оболоні утворився величезний затор через президентський кортеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович вірить, що йорданська вода зробить його світлішим та благороднішим

"Дорога, яка зазвичай займає 2-3 хвилини, під час проїзду гаранта Конституції перетворюється в 30-40 хвилинну пробку. І це кожен день, вранці і ввечері.
Але сьогодні, на честь Свята Водохреща, кияни отримали "подарунок" в обід", - написав у Facebook один з очевидців.

Зараз ви читаєте новину «Янукович гріхи не змив, але затор створив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі