понеділок, 09 січня 2017 09:00

Касові збори "Зоряних воєн" побили рекорд "Аватара" і "Титаніка"

Касові збори "Зоряних воєн" побили рекорд "Аватара" і "Титаніка"
"Зоряні війни: Пробудження сили"

9 січня 2015 року новий епізод "Зоряних війн" за 12 днів зібрав мільярд доларів касових зборів. Це рекорд для кіноіндустрії. "Зоряні війни. Епізод VII: Пробудження сили" став фільмом, який заробив більше за інших на Різдво - 49,3 мільйона доларів. Також сьомий епізод "Зоряних воєн" став найкасовішим релізом 2015 року в Україні. Фільм зібрав в українському прокаті 55,6 млн грн. Було продано 686 413 квитків.

Касові збори нової частини фантастичною кіноепопеї "Зоряні війни" склали $2 млрд. "Зоряні війни. Епізод VII: Пробудження сили ", які вийшли на екран 17 грудня 2015 року, зібрали цю суму за 53 дня. Таким чином, фільм став третім в історії після "Аватара" і "Титаніка", що досяг такого показника. Бюджет "Зоряних війн" становив 200 млн доларів.

Читайте також: Касові збори "Зоряних воєн" досягли $2 млрд

"Зоряні війни" - культова сага Джоржа Лукаса, яка складається з семи фільмів, мультфільмів, коміксів та комп'ютерних ігор. "Зоряні війни: пробудження сили" - сьомий по рахунку фільм. Права на його створення викупила компанія "Дісней". Фільм створили за рекордний для "Зоряних війн" бюджетом – 200 мільйонів доларів. Попередній фільм "Зоряні війни: Війна клонів" зняли у 2008 році з бюджетом у 8 мільйонів 500 тисяч доларів.

Зараз тривають зйомки наступного фільму "Зоряні війни. Епізод VIII" кіносаги "Зоряні війни". Восьмий епізод вийде на екрани 15 грудня 2017 року — через сорок років з моменту прем'єри першого фільму кіносаги "Зоряні війни: Епізод IV. Нова надія".

Зараз ви читаєте новину «Касові збори "Зоряних воєн" побили рекорд "Аватара" і "Титаніка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі