середа, 17 травня 2017 15:57

Картину українського художника продали у США за рекордні $21,2 млн

Картину українського художника продали у США за рекордні $21,2 млн
Картина Малевича стала найдорожчою на нью-йоркському аукціоні Sotheby's-2017. Фото: obozrevatel.com

Найдорожчим на цьогорічному нью-йоркському аукціоні Sotheby's у Сполучених Штатах став лот картини українського художника Казимира Малевича.

За інформацією агентства Reuters, вартість полотна "Супрематична композиція зі смужкою в проекції" становила $21,2 млн. Передпродажна оцінка вартості абстрактної картини олією становила від 12 до $18 млн. За словами організаторів, твір легко переступив її.

Темою торгів 2017 року став "Імпресіонізм та модернізм". Всього дохід з аукціону Sotheby's - $173,8 млн. Багато картин придбали колекціонери з азійських країн і Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бориспіль" потрібно перейменувати на честь Малевича - Клімкін

Казимир Малевич - український художник-авангардист. Народився у Києві. Картину, яка стала найдорожчим лотом цього року, створив 1915-го. Це твір супрематизму - одного з ранніх напрямків в авангардистському мистецтві, яке, як і кубофутуризм, Малевич заснував сам.

У квітні на аукціоні Sotheby's з молотка пішов портрет колишнього лідера Китайської народної республіки Мао Цзедуна, створений американським художником Енді Ворхолом. Полотно продали за $12,6 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому аеропорт "Бориспіль" повинен носити ім'я Казимира Малевича

19 грудня 1915 року картину Казимира Малевича "Чорний квадрат" уперше показали у Петрограді. Виставка "0,10" відбулася в галереї Надії Добичиної. Загалом представили 40 робіт художника. "Чорний квадрат" розмістили на покуті, де традиційно вішають ікони. Багато хто сприйняв це як антихристиянський жест.

Зараз ви читаєте новину «Картину українського художника продали у США за рекордні $21,2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі