четвер, 14 липня 2016 22:50

"Бориспіль" потрібно перейменувати в честь Малевича - Клімкін

"Бориспіль" потрібно перейменувати в честь Малевича - Клімкін

Аеропорт "Бориспіль" має бути перейменований на честь всесвітньо відомого художника Казимира Малевича,

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Культура - це універсальна мова і універсальний ключ до сердець людей. Тут мова не йде про те, хто краще, а хто гірше, хто більше зробив для України, а хто менше. Тут мова йде про те, хто більше зрозумілий. І, парадоксальним чином, Малевич з його загадковим "чорним квадратом" є більш зрозумілим сучасній Європі, ніж будь-хто інший з імен, які пропонуються для нашого аеропорту", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, Мінінфраструктури України відкрило голосування за присвоєння аеропорту "Бориспіль" імені відомої особистості. На вибір запропонували п'ять українських діячів. Серед них - авіаконструктор Олег Антонов, гетьман Іван Мазепа, художник Казимир Малевич, інженер Ігор Сікорський і поет Павло Чубинський. Останній варіант - це не давати аеропорту імені.

Зараз ви читаєте новину «"Бориспіль" потрібно перейменувати в честь Малевича - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі