середа, 06 грудня 2017 13:20

Гурт Metallica викупили авторські права на фільм про мужнього солдата

Гурт Metallica викупили авторські права на фільм про мужнього солдата
Ілюстрація на пісню "One" з альбому "...And Justice for All" гурту Metallica. Фото: офіційна сторінка Metallica

6 грудня 1988 року американський треш-метал гурт "Metallica" записав свій перший відеокліп на пісню "One" з альбому "...And Justice for All". Пісня стала першим хітом гурту, піднявшись на 35-й рядок у чарті Billboard Hot 100. У 1990 році вони отримали "Греммі" в категорії "Найкраще метал виконання". В 1999 році відеокліп на пісню посів 38 місце в списку "100 найкращих відеокліпів всіх часів", складеному MTV.

Текст пісні написаний під враженням від прочитаного вокалістом Хетфілдом роману Далтона Трамбо "Джонні взяв рушницю" (Johnny Got His Gun). Письменник розповідає історію солдата Першої світової війни, що підірвався на міні і втратив кінцівки і нюх та зір. Але тим не менше продовжує жити і зберіг здатність мислити в таких умовах. В "One" перед слухачем постають уявні кошмарні картини і відчуття людини, що потрапила в аналогічну ситуацію - ще однією з жертв безглуздих воєн. За романом зняли одноіменний фільм. Гурт Metallica був настільки вражений фільмом, що купив на нього авторські права і використали кадри з нього в свій кліп на пісню One.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майкл Джексон у музичному кліпі стає танцюючим перевертнем

Гітарист Кірк Хемметт так описував процес створення пісні:

"Я провів багато безсонних ночей, перш ніж розібрався з цими гітарними соло. Головне соло в кінці, це гітарне соло було як бриз. А над першим соло довелося попрацювати трохи більше. Я почув як Джеймс грає якийсь по-справжньому мелодійний матеріал у вступі, він просто займавя дурнею, але я подумав, що це круто і вирішив використати частину цієї теми. Тому я повинен відзначити Джеймса за те, що він підсвідомо підштовхнув мене в цьому мелодійному напрямку. Соло в середині пісні, я здається перезаписував 15 мільйонів разів. Я хотів знайти компроміс між мелодійним соло на початку пісні і ураганним - в кінці". - каже гітарист гурту.

На цю пісню в січні 1989 року був знятий перший відеокліп в історії Metallica. Режисерами стали Майкл Саломон і Білл Поуп. Зйомки проводилися на одному з покинутих меблевих складів Лос-Анджелеса. У кліпі були використані кадри фільму "Джонні взяв рушницю". Більшість шанувальників вважає цей відеокліп кращим в відеографії Metallica.

Зараз ви читаєте новину «Гурт Metallica викупили авторські права на фільм про мужнього солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі