понеділок, 05 грудня 2011 17:42

Четверті "Сутінки" третій тиждень тримають лідерство в американському прокаті

Четверті "Сутінки" третій тиждень тримають лідерство в американському прокаті

Північноамериканський бокс-офіс завжди бере паузу на тижні після Дня подяки, але цього року початок грудня видався особливо похмурим: жодної прем'єри в широкому прокаті, а лідерство легко зберіг фільм "Сутінки. Сага. Світанок: Частина 1", повідомляє OpenSpace з посиланням на Empire.

Навіть втративши майже 60% глядачів, четверта частина вампірської саги заробила чергові 16,9 млн доларів. За три тижні збори "Світанку" в Північній Америці склали 247,3 млн доларів і 277 млн за її межами.

Таким чином, загальна сума, зароблена фільмом, перевищила півмільярда доларів (524,3 млн). Оскільки "Світанок" краще за всіх попередніх частин "Сутінків" йде в зарубіжному прокаті, йому цілком під силу досягти результатів "Затемнення" (698 млн) і "Новолуння" (709 млн).

Склад топ-5 бокс-офісу не змінився, але в ньому відбулися деякі перестановки. Зокрема, на третє місце вийшов щойно визнаний американськими критиками фільмом року "Хранитель часу 3D" Мартіна Скорсезе, що розширив прокат з 1277 до 1840 копій (+563) і за два тижні заробив вже близько 25,2 млн доларів.

Друге місце за підсумками вікенда зайняла картина "Маппети" - повнометражна стрічка Walt Disney Co. за мотивами "Маппет-шоу". Фільму вдалося зібрати в кінотеатрах США і Канади 11,2 мільйона доларів.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На прем'єрі нових "Сутінків" Крістен Стюарт вразила вампірською блідістю

На четвертому місці - "Секретна служба Санта-Клауса: Операція "Глобальне Різдво" (Arthur Christmas), яка заробила 7,4 млн доларів, замикає п'ятірку "Роби ноги — 2" (Happy Feet Two) зі збором 6 млн доларів.

Найпомітнішим дебютом вікенду стала еротична драма "Сором" (Shame) з Майкл Фассбендером і Кері Малліган в головних ролях. Фільм Стіва Макквіна показав чудову прибутковість: з десяти копій він зібрав за вікенд 361 тисячу (в середньому 36100 з копії).

Зараз ви читаєте новину «Четверті "Сутінки" третій тиждень тримають лідерство в американському прокаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі