понеділок, 11 лютого 2019 02:10

Британська кіноакадемія назвала найкращий фільм

Британська кіноакадемія назвала найкращий фільм
У Лондоні вручили кінопремію БАФТА. фото flickr.com

У неділю, 10 лютого, у Лондоні відбулася 72-а церемонія вручення нагород Британської академії кіно- та телевізійних мистецтв BAFTA.

Найбільше нагород отримав фільм "Фаворитка", повідомляє The Guardian.

Історичний фільм, в якому головні ролі виконали Олівія Колман, Емма Стоун и Рейчел Вайс, був лідером за кількістю заявлених номінацій – 12.

У семи номінаціях змагалися фільми "Богемна рапсодія", "Рома", "Людина на Місяці" та "Зірка народилася". У підсумку найкращим британським фільмом було названо саме "Фаворитку".

Окрім цього, ця стрічка стала переможцем у номінаціях "Найкраща жіноча роль" (Олівія Колман), "Найкраща робота художника-постановника", "Найкращий грим і зачіски", "Найкраща жіноча роль другого плану" (Рейчел Вайс), "Найкращий оригінальний сценарій", "Найкращий дизайн костюмів".

"Фаворитка" розповідає про боротьбу двох жінок Сари Черчілль та її кузини Абігейл за плив над королевою Анною, яка втрачає як фізичне, так і психічне здоров'я. Події фільму відбуваються на початку 18-го сторіччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Оскар" дають не завжди найкращим фільмам

Попри те, що стрічка набрала найбільшу кількість нагород, у головній номінації – "За найкращий фільм" – переміг "Рома" мексиканського режисера Альфонсо Куарона. Ця стрічка також здобула номінацію "Найкращий фільм не англійською мовою", "Найкращий режисер" та "Найкращий оператор-постановник".

Фільм розповідає про життя мексиканської родини на початку 1970-х років, доля якої повністю змінюється після розстрілу студентської демонстрації під час католицького свята в Мехіко (неофіційно це подія, що сталася у червні 1971 року, отримала назву "Різанина тіла Христового").

Найкращим актором було визнано Рамі Малека за роль музиканта Фредді Мерк'юрі у фільмі "Богемна рапсодія". Ця стрічка також перемогла у номінації "Найкращий звук".

Церемонія BAFTA зазвичай відбуваєтсья між двома головними кінематорграфічними церемоніями США - "Золотий глобус" та "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «Британська кіноакадемія назвала найкращий фільм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі