вівторок, 29 травня 2012 10:49

Більшість українських дітей виховують лозиною та нецензурною лайкою

Більшість українських дітей виховують лозиною та нецензурною лайкою
Діти не знають, що бійка - побиття заборонене законом. Фото: news.volyninfo.com

У кожній десятій українській сім'ї діти піддаються фізичним покаранням за свої проступки.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень імені А. Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Анфіси Чехової кинув свою першу дитину

На питання про покарання 10% дітей відповіли, що їх б'ють. 57% поскаржилися на те, що їх лають з використанням ненормативної лексики. При цьому більшість дітей (як в 10, так і в 17 років) не знають про те, що фізичні покарання щодо них (як у сім'ї, так і, наприклад, в райвідділі міліції) заборонені законом. Діти вважають: якщо їх затримує міліціонер, то він має право їх бити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У першому класі дитина повинна читати до 30 слів за хвилину

Зазначимо, що при цьому 87% дітей у віці 10-13 років почувають себе щасливими і лише 4% нещасними (в 16-17 років 76, і 11% відповідно).

Опитування дітей від 10 до 17 років, а також батьків і експертів, які працюють з дітьми, проводилоя з 15 по 30 квітня 2012 року за замовленням уповноваженого президента України з прав дитини Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка за технічної підтримки БФ "Розвиток України "та представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На трасу первый раз вышла в 14 лет"

Діти - 4083 респондента: учні 5-11-х класів загальноосвітніх шкіл, студенти 1-2-го курсу ПТНЗ та ВНЗ I-II рівнів акредитації та 1 курсу ВНЗ III-IV рівнів акредитації, а також діти, які не навчаються або не відвідують навчальний заклад.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українських дітей виховують лозиною та нецензурною лайкою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі