понеділок, 18 квітня 2022 17:29

"Як ти там? Скучила? А в мене дох*я ракет влучило": українські митці записали тремтливе відео про поранений Київ

"Як ти там? Скучила? А в мене дох*я ракет влучило": українські митці записали тремтливе відео про поранений Київ
Українські митці зняли тремтливе відео про Київ. Фото - Українська правда

Українські митці представили емоційне відео "Твій рідний Київ". Ролик зняли на вірш поета Євгена Спіріна про поранену столицю України.

Режисером відео став Олексій Тараненко, прочитав вірш - актор Віталій Салій. Обидва входять до творчого об'єднання "Я працюю на кладовищі" (назву взяли з однойменного фільму, над яким працювали у 2019-му - Gazeta.ua).До створення долучилась група небайдужих українців.

У творі ліричний герой від імені Києва, пораненого ракетами, звертається до коханої, яка зараз не з ним. Згадує знакові місця столиці, оповідає про постраждалі від обстрілів райони. Відеоряд - кадри обстріляних будівель у Дарниці, в інших частинах міста.

У відео є субтитри англійською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керамічний півник із Бородянки став надбанням музейного фонду України

У коментарі Gazeta.ua актор Віталій Салій розповів, чому саме вірш Євгена Спіріна надихнув їх із колегами на створення відео.

"Це міська лірика, що народилася під час війни. Слова його вірша - одразу зрезонували. На мою думку, саме так Київ міг би говорити зі своїми мешканцями, з киянами - заспокоюючи з позиції сильного, мудрого, але дуже просто. Коли перший раз прочитав вірш - сидів довго, курив одну за іншою і думав. Потім, коли побачив відеоряд Олексія Тараненка, який розповів цю історію з порожнечею, але з надією - це підсилило відчуття. Мав їх передати", - розповів актор.

Автор вірша висловився про ролик на своїй сторінці у Facebook.

"Цікаво, чи зможу я його колись сам прочитати? Бо поки шо не дуже можу. Я писав його в самий важкий день і хотів, що б люди знали, що їх місто їх чекає і дочекається. Ролик зробила творча команда фільму "Я працюю на цвинтарі". Я про це нічого не знав і дуже дякую їм за це відео", написав Євген Спірін.

Українські митці відкрили виставку політичного плакату у Львові. Представлені роботи знакових художників, серед яких плакат Нікіти Тітова корабель-Кремль, що тоне в морі крові. Митець зробив його після захоплення острову Зміїний. Плакат прикрасив білборди по всій Україні, його друкують на одязі, сувенірній продукції.

Зараз ви читаєте новину «"Як ти там? Скучила? А в мене дох*я ракет влучило": українські митці записали тремтливе відео про поранений Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі