вівторок, 12 лютого 2013 12:56

"А що ми робимо в цій кімнаті? Займаємося коханням?" - що подивитися в київських кіноклубах цього тижня
5

Мрійники
Три жінки. Співчка
Село, в якому народжуються казки
Останнє танго в Парижі
Кін-дза-дза!

Головне за тиждень в столичних кіноклубах - що не можна пропусти з 12 по 17 лютого на думку Gazeta.ua. А саме дві еротичні стрічки від Бертолуччі, події яких відбуваються в найромантичнішому французькому місті - "Останнє танго в Парижі" та "Мрійники". Радянську антиутопію "Кін-дза-дза!" та документальну стрічку про закарпатське село Горінчово.

Село, в якому народжуються казки

Фільм режисера Василя Образа "Село, в якому народжуються казки" - це документальна містерія, колективний портрет мешканців села Горінчово, яким притаманне творення казок українського карпатського краю, де чи не в кожній хаті живе казкар.

12 лютого в київському Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6, початок о 18:00)

 

Мрійники

Фільм від визнаного класика світового кіно Бернардо Бертолуччі. Фільм про молодість і пристрасть уже 63-річного режисера. Сюжет розвивається на фоні травневих подій 1968 року в Парижі. Юний американець Меттью приїжджає в місто за програмою студентського обміну і знайомиться з Ізабель і Тео - двійнятами. На кілька днів Метью переїжджає до квартири своїх знайомих і всі троє безмежно віддаються сексуальним та психологічним експериментам.

До того ж дні і ночі вони безперервно дивляться фільми, а потім відтворюють сцени з улюблених стрічок. Тут згадуються фільми Годара "Сторонні", "На останньому диханні", "Обличчя зі шрамом" Говарда Хоукса, "Бульвар Сансет" Біллі Уайлдера та інші.

Доречі роль Метью пропонували Леонардо ДіКапріо. Але він відхилив пропозицію через зйомки в фільмі "Авіатор". Головні ж ролі у філософсько-політичній ретро-драмі виконали - Єва Грін, Луі Гаррель та Майкл Пітт.

13 лютого в "Арт-клубі 44" (вул. Хрещатик, 44-б, початок о 19:00)

Три жінки. Співачка

Анну Маньяні назвивають символом італійського неореалізму. Сильною, темпераментною, з відверто народним характером. Це один з чотирьох фільмів, які зняв з нею Альфредо Джаннетті. Режисер зобразив чотирьох жінок (кожну грає Анна Маньяні) на тлі різних подій італійської історії - Перша і Друга Світова війна, Risorgimento (епоха возз'єднання Італії між XIX-м і початком XX-го сторіччя), і початок 70-их.

За сюжетом картини події розвиваються під час Першої світової війни. Зірці опери Флорі Торес пропонують співати перед італійськими солдатами на лінії фронту для підняття їхнього морального духу. Вона зявляється перед ними, обмотаною в італійський прапор... У всіх телефільмах звучить музика Енніо Морріконе.

14 лютого у Центрі Курбаса (вул. Володимирська, 23-в, початок о 18:30, безкоштовно)

Останнє танго в Парижі

"А що ми робимо в цій кімнаті? Займаємося коханням?" - за сміливі еротичні сцени між героями фільму, яких зіграли Марлон Брандо та Марія Шнайдер, картину майже десять років була заборонена в Італії. Режисер Бернардо Бертолуччі зняв фільм, в якому фатальність останнього танго поєднуються з відвертими сексуальним фантазіями.

Дія відбувається в Парижі кінця 60-х. Сорокап'ятирічний американець вважає себе винним у самогубстві дружини. Відчайдушно чіпляючись за життя, він знайомиться з юною двадцятирічною парижанкою, дивною і ексцентричною дівчиною. Їхній зв'язок переходить в пристрасть, межі якої навіть важко уявити...

За словами режисера задум картини народився в нього з його власної сексуальної фантазії - зустріти на вулиці прекрасну незнайомку і зайнятися з нею сексмо без всіляких зобов'язань.

14 лютого у кінотеатрі "Кінопанорама" (вул. Шота Руставелі, 19, початок о 19:00, безкоштовно)

Кін-дза-дза!

- Там человек говорит, что он инопланетянин, надо что-то делать.

- Звони в 03.

- Я-то позвоню, только он почти босой.

Двосерійна комедія-антиутопія 1986-го року, знята режисером Георгієм Данелія.

"Люсенька - родная, зараза, сдались тебе эти… макароны", - прораб Володимир Миколайович Машков і не підозрював, що звичний шлях до універсаму по хліб і макарони обернеться міжгалактичними подорожами. Коротше кажучи він натиснув на кнопку – і опинився в пустелі на іншій планеті із загадковою назвою Кін-дза-дза, де жителі висловлюються в основному двома словами "Ку" і "Кю", що означає "добре" і "погано", а над їхніми головами інколи літають заржавілі бочкоподібні апарати.

13 лютого у кіноклубі при центрі "Майстер клас" (вул. Лаврська, 16а, початок о 19:00, 40 грн.)

Зараз ви читаєте новину «"А що ми робимо в цій кімнаті? Займаємося коханням?" - що подивитися в київських кіноклубах цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі