середа, 06 листопада 2013 09:13

32 млн доларів заплатили за "модерного" чоловіка в картатій сорочці

32 млн доларів заплатили за "модерного" чоловіка в картатій сорочці
Альберто Джакометті "Дієго у сорочці в клітинку"

Картина швейцарського скульптура і живописця Альберто Джакометті "Дієго у картатій сорочці " продана на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за 32,645 мільйона доларів.

Полотно Джакометті, на якому автор в 1954 році зобразив свого брата, стало найдорожчим на вівторкових торгах, присвячених роботам імпресіоністів і модерністів. Попередньо полоно оцінювали в межах 30-50 мільйонів доларів. Картина, ім'я нового власника якої залишилося неназваним, більше 20-ти років перебувала в приватній колекції і раніше не виставлялася на торгах.

У загальній складності ввечері у вівторок на Christie's було продано твори майстрів імпресіонізму і модернізму на суму 144,299 мільйона доларів. Твір Василя Кандинського "Чорне і фіолетове" (Schwarz und Violett, 1923) пішло з молотка за 12,597 мільйона доларів, при оціночної вартості в 7,5 мільйона. Картина Пабло Пікассо "Жінка в помаранчевому береті та хутряному комірі", портрет музи художника Марії-Терези Вальтер (Femme au beret orange et au col de fourrure) знайшла свого покупця за 12,149 мільйона доларів.

Роботи Джакометті, Пікассо та інших найвідоміших творців 20 століття сьогодні також будуть виставлені на аукціоні торгового дому Sotheby's в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «32 млн доларів заплатили за "модерного" чоловіка в картатій сорочці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі