вівторок, 05 листопада 2013 13:04

28 млн доларів віддали за "сюрреалістичних дітей" Пікассо

28 млн доларів віддали за "сюрреалістичних дітей" Пікассо

Полотно "Клод і Палома" Пабло Пікассо продали на торгах аукціонного дому "Крістіс" в Нью-Йорку за 28,2 млн доларів. На полотні, написаному в 1950 році, зображені діти художника - син Клод і донька Палома.

У ці дні "Крістіс" проводить торги витворами мистецтва з колекції Яна Крюжье (1928-2008) - одного з найвідоміших у світі арт-дилерів. На продаж виставлені 30 творів Пікассо, а також роботи Василя Кандинського, Альберто Джакометті, Жоана Міро, Жана-Мішеля Баскії, Едварда Хоппера і інших майстрів.

Ще одна картина Пікассо - "Бюст чоловіка, що пише. Автопортрет" - була продана за 6,7 млн доларів. На полотні, написаному в 1971 році, художник зобразив себе чоловіком, який пильно дивиться на глядача із записником і ручкою в руці.

Експерти називають Пікассо одним з "найдорожчих" художників у світі. Його картини продаються на торгах за рекордні суми.

Зараз ви читаєте новину «28 млн доларів віддали за "сюрреалістичних дітей" Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі