вівторок, 05 листопада 2013 10:04

Колишній президент США напише серію портретів лідерів держав

Колишній президент США напише серію портретів лідерів держав
Джордж Буш. Фото: АР

Колишній президент США Джордж Буш-молодший вирішив написати портрети 19 світових лідерів, які перебували при владі одночасно з ним. Про це з посиланням на його власну заяву повідомляє The New York Times. Розпочати серію портретів Буш планує з Ангели Меркель, канцлера Німеччини з 2005 року.

Яких саме ще президентів і прем'єр-міністрів він збирається зобразити, не повідомляється. Проте це можуть бути колишні прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер і його наступник Гордон Браун, екс-президент Франції Жак Ширак і президент Росії Володимир Путін.

Буш-молодший захопився живописом після того, як пішов з поста президента в 2009 році. Останнім часом він малював переважно собак і кішок. При цьому більш ранні його картини зображали оголеного чоловіка в душі. Їх знімки були оприлюднені хакерами, що зламали електронну пошту родичів екс-президента. Після своєї відставки Буш оселився в Техасі. Він бере участь у різних благодійних заходах, читає лекції і зрідка коментує різні політичні події. При цьому основним заняттям Буша його знайомі називають гру в гольф.

Буш - не єдиний американський президент, який захопився живописом. 18-й президент США Улісс Грант малював з самої молодості. 34-й президент США Дуайт Ейзенхауер зайнявся живописом вже будучи зрілою людиною, однак встиг створити близько 250 картин. Нарешті, Джиммі Картер, 39-й президент США, завдяки своєму захопленню живописом зібрав найбільше грошей на благодійність. У 2012 році його картина була продана на аукціоні за 250 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Колишній президент США напише серію портретів лідерів держав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі