понеділок, 04 листопада 2013 23:30

Продовжується прийом заявок на престижний конкурс для молодих скульпторів

31 жовтня 2013 року в рамках міжнародного фестивалю сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project 2014, почали приймати заявки на здобуття міжнародної скульптурної премії для молодих художників Kyiv Sculpture Project Prize. Це перша в Україні спеціалізована премія для художників, що працюють з публічним мистецтвом.

Заявки приймають з 31 жовтня до 20 грудня 2013 року включно. Претендентом на здобуття премії може стати будь-який художник віком до 35 років, незалежно від країни, в якій живе. Всі заявки розгляне відбіркова комісія у складі Хелен Фебі, головного куратора Yorkshire Sculpture Park і Спеціального проекту Kyiv Sculpture Project, Катерини Тейлор - кураторОсновного проекту Kyiv Sculpture Project, засновник Kadygrob&Taylor art projects. Також заявки розглядатимуть Антон Бєлов, директор Центру сучасної культури "Гараж", Олеся Островська-Люта, керівник програм і проектів фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", Михайло Рева, відомий скульптор і архітектор,  Володимир Кадигроб, керівник Kyiv Sculpture Project, засновник Kadygrob&Taylor art projects.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В альма-матер Кейт Мідлтон і принца Вільяма студенти влаштували пінні бої

Засновники премії поставили перед собою важливу місію - відкривати нові імена талановитих скульпторів. Також -  щоб подавати підтримку як українським, так і іноземним молодим художникам, що працюють з сучасною скульптурою, створювати умови для міжнародного культурного обміну і розвитку київського культурного середовища, а також сприяти появі Києва на міжнародній карті публічного мистецтва.

У лютому 2014 року буде оголошений шорт-лист фіналістів премії, а вже в травні їх роботи можна буде побачити в Національному ботанічному саду ім. Н.Н. Гришко в рамках Основного проекту Kyiv Sculpture Project 2014.

Нагадаємо, що Kyiv Sculpture Project - єдиний в Східній Європі фестиваль сучасної скульптури. Удруге пройде в Києві з 20 травня по 10 липня 2014 року. Минулого року  фестиваль залучив більше 600 тисяч глядачів і став однією з головних культурних подій країни.

Зараз ви читаєте новину «Продовжується прийом заявок на престижний конкурс для молодих скульпторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі