пʼятниця, 09 листопада 2018 06:11

В Антарктиду, сказали, не забути крем від засмаги та окуляри від сонця

В Антарктиду, сказали, не забути крем від засмаги та окуляри від сонця
Фото: akzent.zp.ua

2 місяці, лютий і березень, наступного року львівський письменник 27-річний Маркіян Прохасько проведе в Антарктиді. Вирушить туди у складі експедиції українських полярників.

Запропонував керівникові Національного антарктичного наукового центру Євгенові Дикому написати книжку про роботу української антарктичної станції "Академік Вернадський", — розповідає Маркіян Прохасько. — За два місяці хочу скласти уявлення про людей, які їдуть у такі експедиції, з'ясувати, навіщо погоджуються на річну ізоляцію від світу. Ще планую заглибитися в історію дослідження Антарктиди — змін клімату, танення льодовиків, географії континенту. Спеціальне екіпірування не знадобиться, бо влітку температура на узбережжі Західної Антарктиди буває і плюсовою. Сказали одягатися, як у зимові Карпати, і не забути крем від засмаги та окуляри від сонця.

Письменник відмовився від будь-якої заробітної плати чи гонорарів від держави. Його книжку погодилося видати львівське "Видавництво Старого Лева".

Квитки туди і назад коштують близько $3 тис. — 84 тис. грн.

Книжка має вийти до 200-ліття відкриття Антарктиди, яке відзначатимуть 28 січня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «В Антарктиду, сказали, не забути крем від засмаги та окуляри від сонця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі