пʼятниця, 18 січня 2013 05:30

Секретні документи потрапили до Холмса через димар

Секретні документи потрапили до Холмса через димар

230 глядачів подивилися мультфільм "Шерлок Холмс і чорні чоловічки" за дев'ять днів прокату. Стрічку київської студії "Бубен" показують від 5 січня у столичному кінотеатрі "Жовтень".

— Для залу на 20 місць у цього мультика була непогана відвідуваність, — розповідає  менеджер з репертуару Павло Горделадзе, 31 рік. — На другому тижні прокату ми почали показувати "Холмса" в залі на 50 місць. Хочемо продовжити покази ще на третій тиждень. Не щодня в нас іде повнометражна українська анімація. Квитки коштують від 15 до 25 грн. Рекорд тривалості прокату торік у нас побила французька науково-популярна стрічка "Океани". Йшла півроку.

За сюжетом, до кімнати Шерлока Холмса через димар падає валіза з кресленням "таємної зброї". Слідом до кімнати потрапляє маленький чорний чоловічок. Він вихоплює з рук Ватсона папери й утікає. У доктора залишається лише половина креслень. Холмс і Ватсон беруться за розслідування. Мультфільм триває 39 хвилин.

— Стрічку робив 3,5 року дуже невеликою командою — сім осіб, — розповідає режисер фільму Олександр Бубнов, 53 роки. — Знайшов у Києві дуже хороших аніматорів. Аніматори— актори — це найвища категорія. Вони вміють оживити персонажа так, щоб ви забули , що він зроблений зі шматочків паперу.

Це вже другий мультфільм Бубнова про детектива. Першу частину — 18-хвилинну  "Шерлок Холмс і доктор Ватсон. Вбивство лорда Вотербрука" — київський аніматор Олександр Бубнов зняв на гроші російського Держкіно 2005 року.

— Перший Холмс отримав престижні нагороди на багатьох фестивалях. У мене залишилися сценарні ходи, що не ввійшли до картини. Продовжував щось додумувати вже за звичкою. Вимальовувався новий сюжет. У проміжках між написанням сценарію робив рекламу, працював аніматором у фільмах інших режисерів. В інтернеті звернувся до любителів Холмса з проханням підтримати стрічку. Гроші на фільм переказали 63 охочих. Коштів вистачило тільки на перші два місяці роботи. Але про проект дізналися багато людей, зокрема й майбутній інвестор. Він узяв на себе фінансування й попросив не афішувати свого імені.

Зараз режисер працює над ідеєю третьої частини пригод Холмса.

Зараз ви читаєте новину «Секретні документи потрапили до Холмса через димар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі